Αντίστροφή μέτρηση για την Πανελλήνια γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία» στην Ελασσόνα

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει της πύλες της η Πανελλήνια Γιορτή “Φέτα και Γαστρονομία” στην Ελασσόνα. Θα έχει τριήμερη διάρκεια και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Η επαρχία της Ελασσόνας είναι η μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας και έχει δυναμική παρουσία στο χώρο της αιγοπροβατοτροφίας και τυροκομίας. Καθιερώθηκε ως ο τόπος που ανέδειξε και εξέλιξε τα προϊόντα της.

Στόχοι της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» είναι διεύρυνση πελατολογίου και δημιουργία ισχυρού δικτύου των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του τυριού φέτας, κρέατος, και οίνου, υπουργείων, επαγγελματικών φορέων, οργανισμών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως και η ανάπτυξη συνεργασιών για την προώθησή των παραπάνω.

Η φετινή φιλοδοξία της οργανωτικής επιτροπής είναι αυτή η γιορτή φέτας στην Ελασσόνα να αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια και να συμβάλλει στην ανάδειξη και προώθηση στην εσωτερική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά, του τόσο σημαντικού για την εθνική μας οικονομία εκλεκτού, παραδοσιακού αυτού τυριού, που είναι το στήριγμα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας.

Στην τελετή έναρξης της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία – Ελασσόνα 2022» την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, θα παραστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ως τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης και θα συμμετάσχει σε φόρουμ για τη φέτα και τα ΠΟΠ προϊόντα. Ο κ. Γεωργαντάς θα κηρύξει την έναρξη της διοργάνωσης και θα μιλήσει για την ιστορική νίκη της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην υπόθεση κατοχύρωσης του ονόματος «φέτα» ως Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης.

Μεταξύ άλλων η πανελλήνια γιορτή για τη φέτα και τη γαστρονομική παράδοση περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, ενημερωτικές συνεδρίες, εργαστήρια μαγειρικής, χορευτικές παραστάσεις, συναυλίες και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Στο πρόγραμμα της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα της έκθεσης, να παρακολουθήσουν το φόρουμ με τις τοποθετήσεις από κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους πολιτικών φορέων και συλλογικών οργανώσεων, θα απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς με τοπικά συγκροτήματα και τη μεγάλη λαϊκή συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου. 

Το βράδυ του Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου, δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, η Κατερίνα Στικούδη θα ξεσηκώσει το κοινό Ελασσόνας με ένα μοναδικό show στην Πλατεία Λαού της Ελασσόνας ενώ ο Τριαντάφυλλος θα βρίσκεται το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αμπελοκήπων στη συνοικία Βαρόσι, για μια μοναδική συναυλία.

Η είσοδος και στις τρεις συναυλίες θα είναι ελεύθερη. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.