Στην Ιταλία για το Ολοκαύτωμα του Boves ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος της πόλης Boves στην βόρεια Ιταλία θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022 προσκεκλημένος του Δημάρχου Boves κ. Maurizio Paoletti.

Στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Μπόβες, στο οποίο εκτελέστηκαν 89 Ιταλοί πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 19-9-1943, περιλαμβάνεται εκδήλωση – αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα Δομενίκου Ελασσόνας, στην οποία θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα Vinzenzo Sinapi «Domenikon 1943 Quando ad Ammazzare sono gli Italiani» / «Δομένικο 1943: Όταν εκτελεστές ήταν οι Ιταλοί».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τελετές μνήμης, ομιλίες και απόδοση τιμών στους πεσόντες. Τον Δήμαρχο Ελασσόνας θα συνοδεύει τετραμελής αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τον Πρόεδρο της Μαρτυρικής Κοινότητας Δομενίκου κ. Στάθη Ψωμιάδη, τους αντιδημάρχους κ.κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Κων/νο Πασχόπουλο και την ειδική σύμβουλο δημάρχου κ. Αικ. Ρόκκου.

Η πρόσκληση του Δημάρχου Paoletti προς το Δήμαρχο Ελασσόνας εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της σχέσης φιλίας και συναδέλφωσης μεταξύ των δύο δήμων με μαρτυρικές κοινότητες, μετά και την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Boves στην Ελασσόνα τον περασμένο Μάιο.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.