Εγγραφές στον Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας

Συνεχίζει και τη φετινή χρονιά την επιτυχημένη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής ο Μουσικός Σύλλογος «musicArte» Ελασσόνας, στις δραστηριότητες του οποίου εντάσσεται κάθε μορφή καλλιτεχνικής δημιουργίας με πυρήνα τη μουσική τέχνη που εξυπηρετεί τις ανάγκες των μελών του στοχεύοντας τόσο στη δημιουργική ψυχαγωγία τους όσο και στη συστηματική ανάπτυξη και καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων τους.

Πυρήνας των δραστηριοτήτων είναι τα τέσσερα χορωδιακά σύνολα, τα οποία αριθμούν περίπου εκατό (100) χορωδούς (Μικτή Χορωδία ενηλίκων, Παιδική - Νεανική χορωδία “musicArte”, προπαρασκευαστικό τμήμα μικρών χορωδών και εκκλησιαστική χορωδία) και έχουν να επιδείξουν πολύ πλούσια δραστηριότητα, καθώς έχουν στο ενεργητικό τους συναυλίες σε ολόκληρη την επικράτεια και το εξωτερικό, αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή τους.

Νέες εγγραφές μικρών και μεγάλων χορωδών στα σύνολα γίνονται μετά από ακρόαση (δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις).

Λειτουργούν επίσης ατομικά και ομαδικά εργαστήρια εκμάθησης μουσικών οργάνων (κλασικών, μοντέρνων) σε συνδυασμό με υποχρεωτικά και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής καθώς επίσης τμήματα μουσικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων (babymusicArte), μουσικού νηπιαγωγείου και μουσικής προπαιδείας, μονωδίας-λυρικού και μοντέρνου τραγουδιού, ορθοφωνίας, προετοιμασίας για τα μουσικά τμήματα των ΑΕΙ κ.ά. Από το φετινό καλλιτεχνικό έτος ο Μουσικός Σύλλογος «musicArte» Ελασσόνας θα λειτουργεί σε πλήρη συνεργασία με το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής «Μελωδία» στις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, δίνοντας την ευκαιρία εκμάθησης όλων των παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων μετά την αναγνώριση των σπουδών της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής από το ΥΠΠΟ. Την επιμέλεια των εργαστηρίων έχουν καταξιωμένοι σολίστες καθηγητές, μουσικολόγοι-παιδαγωγοί με σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία και καλλιτεχνική δραστηριότητα.

Πληροφορίες - εγγραφές νέων μελών καθημερινά 18:00 - 20:30 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου 1ης Μεραρχίας 38 και στα τηλέφωνα 6977-144.909, 6973-450.912 και 2493-023.058 ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.