Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην τελετή έναρξης της γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» στην Ελασσόνα

 Τη σπουδαία ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου και το μουσικό πρόγραμμα «Λαϊκή βραδινή» παρουσιάζει ο Δήμος Ελασσόνας στο πλαίσιο της τελετής έναρξης της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022 στο κέντρο της Ελασσόνας. 

Η τριήμερη γιορτή για τη φέτα, τα ΠΟΠ προϊόντα και τη γαστρονομική παράδοση περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων, εργαστήρια μαγειρικής, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και ενημερωτικές συνεδρίες. Οι τριήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανοίγει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της γιορτής με μία συναυλία γεμάτη αγαπημένα τραγούδια. Μαζί της έξι σημαντικοί δεξιοτέχνες μουσικοί και δημιουργοί μουσικής, γνώστες και ανανεωτές του είδους: Ο Μανώλης Πάππος στο μπουζούκι, ο Γιάννης Παπαγεωργίου στη λαϊκή κιθάρα και το τραγούδι, ο Γιάννης Πούλιος στο βιολί , ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Άγης Παπαπαναγιώτου στο κοντραμπάσο, ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, την ποιότητα και το μεγάλο ταλέντο του.

 

Αφορμή για τη δημιουργία του συγκεκριμένου προγράμματος ο νέος δίσκος που ετοίμασε η Ελένη Τσαλιγοπούλου με τραγούδια του πολύ αγαπημένου της συνθέτη Απόστολου Καλδάρα, ένα όνειρο ετών για εκείνη που επιτέλους πραγματοποιήθηκε.

 

Η προετοιμασία αυτού του δίσκου την ώθησε να εξερευνήσει ακόμη περισσότερο τους δρόμους του λαϊκού, του ρεμπέτικου αλλά και του σύγχρονου λαϊκότροπου τραγουδιού. Και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται τώρα στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και προχωρούν στο μέλλον, αλλά και με νεότερα τραγούδια που εντάσσονται στο κλίμα, μέσα από την φρέσκια «ανάγνωση» και τις ερμηνείες μίας πληθωρικά ταλαντούχας ομάδας.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ελένη Τσαλιγοπούλου – φωνή

Μανώλης Πάππος: μπουζούκι

Γιάννης Παπαγεωργίου: κιθάρα, φωνή

Γιάννης Πούλιος: βιολί

Βαγγέλης Καρίπης: κρουστά

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου: ηλεκτρική κιθάρα

Άγης Παπαπαναγιώτου: κοντραμπάσο

 

Τάκης Σπυρόπουλος: ηχοληψία

Νεκταρία Εμμανουηλίδου: φωτισμοί

 

Κωνσταντίνος Γεωργαντάς – artwork

Γιώργος Γερανιός - φωτογραφίες

Απόστολος Γκρίνιας-φωτογραφία Γιάννη Παπαγεωργίου

 

Official Link: https://www.facebook.com/eleni.tsaligopoulou

 

Management – Οργάνωση Παραγωγής: PROSPERO,APOLLON PRODUCTIONS

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.