Εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού δημοτικού συμβούλου – Τι αποκαλύπτει η συνήγορος υπεράσπισης

Μία τελείως διαφορετική διάσταση στην υπόθεση εκβιασμού που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Λάρισα με θύμα έναν 48χρονο και θύτη έναν 36χρονο ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, φαίνεται να γνωρίζονται με αφορμή τυχερά παίγνια και με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στην Αστυνομία ο συλληφθείς φέρεται να απειλούσε τον 48χρονο που είναι και δημοτικός σύμβουλος σε Δήμο της περιοχής της Λάρισας, να τον διαβάλει ως αιρετό στην τοπική αυτοδιοίκηση, διά των Μέσων Ενημέρωσης και του Υπουργείου Εσωτερικών, με απώτερο σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ωστόσο, η συνήγορος υπεράσπισης του 36 χρόνου φερόμενου ως εκβιαστή κ. Έφη Λακμέτα δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στο θέμα. Αναφέρει σε δήλωσή της ότι «για την εν λόγω υπόθεση ο εντολέας της είχε υποβάλλει ήδη από το καλοκαίρι του 2022 μηνυτήρια αναφορά για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οργάνωσης τυχερών παιχνιδιών, κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση, με την υπόθεση να εκκρεμεί στη φάση της προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Λάρισας. Το φερόμενο ως θύμα λοιπόν μετά την ενημέρωσή του ότι εκκρεμεί κακουργηματική δικογραφία σε βάρος του, προσέγγισε ο ίδιος τον ως άνω φερόμενο ως δράστη για να του προτείνει τη λήψη χρημάτων για την απόσυρση των κατηγοριών καθώς και της πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος του, προσημειώνοντας τα χαρτονομίσματα που του παρέδωσε με σκοπό να τον εμπλέξει σε υπόθεση εκβίασης.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του εντολέα της και την προσκόμιση όλων των εγγράφων της εκκρεμούσας ποινικής δικογραφίας και κυρίως μετά την απολογία-ακρόαση του δράστη και της δικηγόρου του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, τον άφησε ελεύθερο χωρίς να εφαρμόσει τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τέλος ο φερόμενος ως δράστης έχει αιτηθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε μέσα από τις συνομιλίες των δύο προσώπων να αποδειχθούν πλήρως οι ισχυρισμοί του ενώ κινείται άμεσα αποζημιωτικά με αγωγή αποζημίωσης άνω των 100.000 ευρώ ενώπιον των Δικαστηρίων Λάρισας για την προσβολή της τιμής και δημόσιας εικόνας του».

Πηγή: onlarissa.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.