Επίθεση αγριογούρουνων σε καλλιέργειες και αγρότες στην περιοχή της Ελασσόνας

Άγιο είχε αγρότης από την περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας, προ ημερών, πηγαίνοντας στο χωράφι του για το προ γραμματισμένο πότισμα του αραβοσίτου, όταν έπεσε σε αγέλη αγριογούρουνων. 

Για καλή του τύχη, πρόλαβε να σωθεί από την επίθεση δύο αγριογούρουνων, πηδώντας στην καρότσα του αυτοκινήτου του.

Ο λόγος για τον αγρότη Γιάννη Γεωργάκη, ο οποίος μίλησε για την περιπέτειά του.

«Η κατάσταση –όπως αναφέρει- είναι απελπιστική, κυρίως λόγω των ολοκληρωτικών ζημιών και καταστροφών που επιφέρουν οι επιδρομές των αγριογούρουνων στα χωράφια μας, αλλά και λόγω των κινδύνων για τη δημόσια ασφάλεια του πληθυσμού. Έχουν υπάρξει καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Δασαρχείο κι αλλού), αλλά όλοι τους δηλώνουν αναρμόδιοι.

Απευθύνουμε θερμή παράκληση στην Πολιτεία, στα Υπουργεία Αγροτικήs Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη να λάβουν μέριμνα για να σωθούν οι καλλιέργειέs μαs, αλλά και εμείs οι ίδιοι, από αυτήν τn δύσκολή κατάσταση.

Είμαστε ένα βήμα πριν εγκαταλείψουμε τιs καλλιέργειές μαs, από τn στιγμή που το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, ασήκωτο και δεχόμαστε κι άλλα πλήγματα, όπως οι επιδρομές των αγριογούρουνων. 

Εάν συμβεί αυτό, n επισιτιστική κρίση για τn χώρα μαs θα είναι βέβαιη και το οικονομικό πλήγμα για τον πρωτογενή τομέα και τιs επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, τεράστιο».

Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και από πολλούς άλλους αγρότες από χωριά των πρώην δήμων Λιβαδίου, Σαρανταπόρου και Ολύμπου, όπου παρατηρείται έξαρση του προβλήματος.

Του Γιώργου Ρούστα 
Πηγή: Εγ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.