Με επισημότητα και πλήθος κόσμου τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα (φωτ.)

Τη μνήμη του Οσίου Χαρίτωνος του Ομολογητού τίμησε το πρωί της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας.

Έτσι ο Μητροπολίτης εόρτασε τα ονομαστήριά με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και επισημότητα, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του ιδίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, ενώ συλλειτούργησαν και συμπροσευχήθηκαν μαζί του: ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου π. Βασίλειος Παπανικολάου, ο αρχιμανδρίτης - ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος π. Σεβαστιανός Αράπης, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης π. Εφραίμ Κατσαγάννης, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο «οικοδεσπότης» εορτάζων μητροπολίτης αρχικά ευχαρίστησε θερμά τον Θεό που τον αξιώνει να εορτάσει και φέτος, τις αρχές του τόπου, τον κόσμο και τους κληρικούς για την παρουσία τους, «καταθέτοντας» με νόημα: «Είναι δώρο του Θεού η παράταση του χρόνου της ζωής των ανθρώπων. Οι άνθρωποι εύχονται «Χρόνια Πολλά» και εμείς ευχόμεθα «όσα χρόνια επιτρέψει ο Θεός». Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Και όπως είπα και παλαιότερα, η αγάπη του ποιμνίου είναι η στηρικτική και ενισχυτική δύναμη για να συνεχίζουμε τη διακονία μας…».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Χαρίτωνα τίμησαν με την παρουσία τους στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος τεχνικών έργων Στέλιος Δημότσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας, Γιάννης Δραγατσίκης, Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Κωνσταντίνος Πασχόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ελασσόναs Αθ. Γεροφωκάs, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ Λευτέρης Φουρκιώτης, η αντιπρόεδρος τους ΟΚΠΑΠ Έλενα Ταζέ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας , ο διοικητής του ΑΤ Ελασσόνας Πέτρος Μουταφίδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας Λευτέρης Μουλτσιάς, η πρώην αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, πλειάδα κληρικών, μαθητές και πλήθος πιστών.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Ιεράρχης διένειμε το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα, δεχόμενος παράλληλα τις θερμές ευχές των πιστών.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.