Παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» στην Ελασσόνα (φωτ.)

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην Ελασσόνα, παρουσία πλήθους κόσμου, τα εγκαίνια της πανελλήνιας γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας αρχικά υποδέχθηκε τους επισκέπτες και τους επίσημους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, αναλύοντας τους φετινούς στόχους της διοργάνωσης και τα επιθυμητά αποτελέσματα της. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν επίσης απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων, βουλευτές του νομού, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και αρκετοί αυτοδιοικητικοί.

Η μεγάλη γιορτή λαμβάνει χώρα στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, όπου έχει διαμορφωθεί ο χώρος για τους εκθέτες φέτας, κρασιού, κρέατος, μελιού και άλλων τοπικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια, ενώ θα υπάρχει πλούσιο γαστρονομικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όλες τις μέρες, έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Elassona Forum, τα χορευτικά τμήματα από τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας, την  Ένωση Ποντίων Ελασσόνας, την Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας και το Μορφωτικό Σύλλογος Συκέας παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακούς χορούς, ενώ η πρώτη ημέρα της Πανελλήνιας γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της μοναδικής Ελένης Τσαλιγοπούλου.

Κατά της διάρκεια της έκθεσης, τόσο ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι, επισκέφθηκαν τα περίπτερα της γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» και γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.