Παρουσιάζεται σήμερα Τρίτη 27/9 η ποιητική συλλογή «Πρόσφορο Χώμα» του Ελασσονίτη Γιώργου Σαράτση

 Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και οι Εκδόσεις «Στίξις» διοργανώνουν σήμερα Τρίτη και ώρα 7:30 το απόγευμα την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Πρόσφορο χώμα» του Γιώργου Σαράτση, στο αμφιθέατρο του 2ου ορόφου του Μύλου του Παππά (κεντρικό κτίριο).

Η συλλογή περιλαμβάνει ποιητικά σχεδιάσματα της τελευταίας τριετίας, που επιχειρούν να συμπυκνώσουν μία αιχμηρή διαπίστωση ενός κόσμου στο τέλμα του. Παρουσιάζουν: η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη, ο ποιητής Σωτήρης Παστάκας και η θεατρολόγος Λένα Χαϊδούτη. Στο τέλος της βραδιάς, θα παρουσιαστεί από τους μουσικούς Δημήτρη Χατζούλη (όμποε) και Στέλιο Κοτρώτσιο (κλαρινέτο) το έργο του Finn Høffding «Dialogues» Op. 10 (Διάλογοι για όμποε και κλαρινέτο, κονσέρτο του 1927).

Ο Γιώργος Σαράτσης κατάγεται από την Ελασσόνα. Κείμενά του δημοσιεύονται τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Το «Πρόσφορο χώμα» είναι η δεύτερη εκδοτική του απόπειρα και η πρώτη ποιητική του συλλογή. Διατηρεί το προσωπικό ιστολόγιο http://apotypoma.blogspot.com/

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.