Με κατάνυξη ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας

 Με κατάνυξη τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Εσθονίας, ο Παρνού και Σαγορέ κ. Αλέξανδρος και ο Σεβασιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο αρχιμανδρίτης - ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου Βαλέτσικου π. Εφραίμ , ο εορτάζων αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και πολλοί πρωτοπρεσβύτεροι και ιερείς, συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας π. Βησσαρίων Καραλάσκος.

Ο π. Νεόφυτος από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Δημητρίου στο Κήρυγμά του, ενώ ο Σεβασμιώτατος στο τέλος του πανηγυρικού Εσπερινού ευχαρίστησε τον 

 π. Νεόφυτο για τη διακονία του Θείου Λόγου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και όλους τους πιστούς που παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου.

Το πρωί της Τετάρτης , ανήμερα της Εορτής του Αγίου, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία .

Του Γιάννη Κατσιάνα
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.