Διακήρυξη της ΔΑΣ (παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) για τις εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή 23 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι, άνεργοι, αντιπρόσωποι στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας,το φετινό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας πραγματοποιείται σε μία περίοδο

Ø που κυβέρνηση, ΕΕ και όλοι οι θεσμοί του συστήματος της εκμετάλλευσης μας καλούν να προσαρμοστούμε στην εξαθλίωση για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Ø που η λαϊκή οικογένεια πνίγεται στα άγχη της επιβίωσης και καλούμαστε να ζήσουμε με επιδόματα ψίχουλα, Voucher και PASS!

Ø που η ακρίβεια τσακίζει καθημερινά την ζωή μας, οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται στα σπίτια μας, είναι ένα μόνιμο ηλεκτροσόκ!

Ø που οι τιμές  στα σούπερ μάρκετ είναι απλησίαστες και στερούμαστε διαρκώς και τα ποιο βασικά που χρειαζόμαστε για την διατροφή μας.

    Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, που αποτελείται από κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, δεν οργανώνει ένα συνέδριο απολογισμού, εκτίμησης  της πείρας των αγώνων που δίνουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι, αλλά επιδιώκει ένα συνέδριο ψηφοκαταμέτρησης, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.   

Ετοιμάζονται να κάνουν για ακόμα μια φορά ένα συνέδριο παρωδία!

  Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας στις 27 Σεπτέμβρη η πλειοψηφία των εν λόγω «συνδικαλιστών» αποφάσισαν να κάνουν εκλογοαπολογιστικό συνέδριο στις 23 Οκτώβρη 2022. Οι εκπρόσωποι της παράταξής μας της ΔΑΣ, ζήτησαν να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα πρακτικά των σωματείων-μελών του ΕΚ Ελασσόνας για να μπορέσει να γίνει η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων τους και να εξασφαλιστεί ένα συνέδριο γνήσιων αντιπροσώπων των εργαζομένων.

   Μάλιστα μετά από γραπτή αίτηση των εκπροσώπων της παράταξης μας στο Δ.Σ, πραγματοποιήθηκε  στις 19 Οκτώβρη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ στην οποία η πλειοψηφία της Διοίκησης αρνήθηκε εκ νέου να προβεί σε νομιμοποίηση των αντιπροσώπων που θα λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση κατά παράβαση  του άρθρου 14 του καταστατικού, το οποίο στην παράγραφο 4 λέει: «μετά από κάθε εκλογή αντιπροσώπων υποβάλλονται από τα Σωματεία προς τη Διοίκηση του Κέντρου τα πρακτικά εκλογής τους και κάθε άλλο ζητούμενο στοιχείο, οπότε η διοίκηση αφού ελέγξει αυτά, εγγράφει τους αντιπροσώπους στο σχετικό μητρώο της για την προσεχή 3ετία και τους εφοδιάζει με κάρτα νομιμοποιήσεως τους, τακτικούς και αναπληρωματικούς».

  Αρνούνται να ενημερώσουν ακόμα και τα μέλη του Δ.Σ. για το ποιά σωματεία θα πάρουν μέρος στο συνέδριο την Κυριακή και ποιοί αντιπρόσωποι θα ψηφίσουν, από ποιά σωματεία εκλέχθηκαν και πότε, αν έγιναν κανονικές εκλογές σ’ αυτά. Τι έχουν να κρύψουν άραγε ;

  Θεωρούν ότι το Εργατικό Κέντρο είναι «τσιφλίκι» τους! «Εμείς είμαστε πλειοψηφία και ότι θέλουμε κάνουμε» μας λένε και μας ξαναλένε!

Άξιος λοιπόν ο μισθός τους!

Αυτές τις πλειοψηφίες θέλει η εργοδοσία στο τιμόνι των σωματείων, των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών, της ΓΣΕΕ!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

   Το συνέδριο ενός Εργατικού Κέντρου πρέπει να είναι το πιο σημαντικό γεγονός για τους εργαζόμενους μιας πόλης, αλλά αυτοί θέλουν να το περάσουν στα μουλωχτά. Είναι φανερό ότι η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου θέλει ένα συνέδριο «κεκλεισμένων των θυρών» μακριά από τους εργαζόμενους, για να διαμορφώσουν τους συσχετισμούς στην διοίκηση κατά πως τους βολεύει, για να συνεχίσουν να κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων της περιοχής και να κρατούν σε πλήρη αδράνεια το Εργατικό Κέντρο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η μάχη για την πραγματοποίηση ενός πραγματικά Εργατικού Συνεδρίου στο ΕΚΕ, είναι μάχη που σε αφορά.

  Οι συνδικαλιστές που εκπροσωπούμε τον συνδυασμό της ΔΑΣ, καθώς επίσης και όλοι οι συνδικαλιστές που συμπορευόμαστε με το Π.Α.ΜΕ, απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και καλούμε τους αντιπροσώπους του ΕΚΕ, παρά τις όποιες διαφωνίες ή επιφυλάξεις που μπορεί να έχετε με το ΠΑΜΕ, να σκεφτούν πως αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ:

Ø Δεν θα υπήρχαν σωματεία που μέσα σε μεγάλες δυσκολίες, με τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, συσπειρώνουν εργαζόμενους, κάνουν συνελεύσεις, συσκέψεις, γυρνάνε στους χώρους δουλειάς, ενημερώνουν, οργανώνουν, κινητοποιούν, απεργούν.

Ø Δεν θα υψωνόταν φωνή για κάθε παραβίαση, κάθε απλήρωτο, κάθε κόψιμο μισθού, σύνταξης, κάθε εργοδοτικό έγκλημα στους χώρους δουλειάς, κάθε απόλυση, κάθε κόψιμο ρεύματος ή νερού, κάθε πλειστηριασμό λαϊκού σπιτιού.

Ø Δεν θα ένιωθε η πόλη ότι υπάρχει διαμαρτυρία, συγκέντρωση, απεργία, αν δεν ήταν το ΠΑΜΕ και οι συγκεντρώσεις υπαρκτών εργαζομένων.

Ø Και πάνω απ' όλα: Η απογοήτευση, η μοιρολατρία θα ήταν μόνιμη, γενικευμένη, ριζωμένη, πραγματική ταφόπλακα. Δεν θα υπήρχε η φωνή που θυμίζει το αυτονόητο: Τα κέρδη της εργοδοσίας βγαίνουν από τον ιδρώτα μας. Άρα, κέρδη του εργοδότη και ευημερία του εργαζόμενου δεν πάνε μαζί.

Είμαστε εδώ για να θυμίζουμε, ότι τα κλεμμένα είναι δικά μας και των παιδιών μας. Δεν τα ξεχνάμε.

Διεκδικούμε:

1.  Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.

2.  Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης ΕΓΣΕΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 825 ευρώ.

3.  Μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο-5ήμερο-35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

4.  Επαναφορά κατακτήσεων όπως οι τριετίες ,η αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης,η κυριακάτικη αργία, η πληρωμή υπερωριών κ.α

5.  Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού.

6.  Ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.

7.  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ και τους μισθούς.

Συνάδελφοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας,

§  Δίνουμε τη μάχη με όλες τις δυνάμεις μας για τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος που έχει ανάγκη η εργατική τάξη της περιοχής μας!

§  Είμαστε εδώ και παλεύουμε για ένα κίνημα που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργατών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

§  Δίνουμε την μάχη για την επιτυχία της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ.

   Η ζωή έδειξε ότι αυτός είναι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος για να έχουμε καλύτερη ζωή εμείς και τα παιδιά μας. Είναι ο δρόμος για να μπει τέρμα στον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτόν τον δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο που οδηγεί στην πραγματική ευημερία μας ακολουθεί το ΠΑΜΕ.

Στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας μπορεί να γίνει ένα βήμα:

Ψήφισε, στήριξε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.