Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, μετά τις καταγγελίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαγορά κόκκινων δανείων.

 Ο κ. Πάτσης υπήρξε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΣ Ελασσόνας, (επι των ημερών του η ομάδα επέστρεψε στο όνομα ΠΟ Ελασσόνας), όταν μάλιστα είχε φέρει ως προπονητή την παλιά δόξα του ποδοσφαίρου, Αλέξη Αλεξανδρή. Αρκετές φορές το όνομά του είχε εμπλακεί, όταν εγείρονταν ζήτημα αλλαγής ιδιοκτησίας στην ΑΕΛ.

Νωρίτερα, κλήθηκε σε εξηγήσεις από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Ιωάννη Μπουγά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες και κατ’ επέκταση να διαπιστωθεί αν παραβαίνουν τη νομιμότητα ή και τις ηθικές αρχές της ΝΔ.

Οι εξηγήσεις του κ. Πάτση δεν κρίθηκαν επαρκείς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ αρνείται να παραδώσει την έδρα του και θα μείνει ανεξάρτητος.

Νωρίτερα πηγές της ΝΔ υπενθύμιζαν ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές της ΝΔ.

Η πρώτη αντίδραση του Ανδρέα Πάτση

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της διαγραφής του ο κ. Πάτσης έκανε ανάρτηση στο Facebook στην οποία αναφέρει: «Αγαπητοί Γρεβενιωτες και Γρεβενιωτισσες παραμενω Βουλευτής σας, Ανεξάρτητος σε λίγη ώρα θα ανεβεί Δελτίο Τύπου από εμενα και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με τις λεπτομέρειες Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρεας που ξέρετε Σας ευχαριστώ θερμά».

Λίγο μετά την διαγραφή του και την πρώτη αντίδραση μέσω της ανάρτησης στο Facebook ο κ. Πάτσης εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο απευθύνεται στον κ. Πολάκη λέγοντας πως έχει επιδοδθεί σε κρεσέντο ύβρεων εις βάρος του. «Η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχει με όσα εν γνώσει του αναληθώς ισχυρίζεται», επισημαίνει.

«Πυρά» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Πάτση πως όχι μόνο «πλουτίζει» από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από ένα εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

«Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες ημέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος. 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.