Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Ελασσόνα η επέτειος του «ΟΧΙ» (φωτ.)

Επισημότητα και λαμπρότητα και φέτος στην πόλη της Ελασσόνας, στον εορτασμό της 82ης επετείου του ιστορικού «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους Ιταλούς και του ξεχωριστού μεγαλείου της εποποιίας του '40, με τους μαθητές των σχολικών μονάδων να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων.

Στις 10:30 σήμερα το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας τελέστηκε επίσημη αρχιερατική δοξολογία, όπου συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων και ο Επίσκοπος Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος από την Εκκλησία της Εσθονίας, με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης.

Στη συνέχεια, τελέστηκε στο χώρο του Ηρώου της πλατείας επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες.
Ο πανηγυρικός εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό κ. Λαμπρινή Διαμάντη.
Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές και τους φορείς, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Δημ. Τσιαβέ.
Στη συνέχεια, επί της οδού Μητροπολίτου Ιακώβου, αναπτύχθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, της Φιλαρμονικής και των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης της Ελασσόνας.
Δείτε φωτογραφίες:
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.