ΕΚ Ελασσόνας: Όλοι και όλες συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελασσόνας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.  συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. στις  9 Νοεμβρίου 2022, αντιδρώντας στην ακρίβεια, στην εξαθλίωση και στην απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια και καύσιμα, με τους μισθούς να παραμένουν σε δραματικά χαμηλά επίπεδα,  οδηγούν αναπόφευκτα στην φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Η αύξηση  στον κατώτατο μισθό που δόθηκε το Μάιο του 2022 ήταν σταγόνα στον ωκεανό  και σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζει το κύμα αισχροκέρδειας που 
ζούμε αυτή τη στιγμή.

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων ψυχορραγεί με μισθούς  πείνας και την ίδια στιγμή οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ  έχουν προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα τους, είναι  πρωταθλήτριες στη φοροδιαφυγή, στη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και στην ψευδώς δηλωμένη απασχόληση.

Και μέσα σε αυτή την τραγική κατάσταση η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα! Μας εμπαίζει με το περίφημο καλάθι της φτώχιας με τα 50 προϊόντα που δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις εβδομαδιαίες προσφορές που πάντα έκαναν τα  σούπερ μάρκετ.

Γίναμε η χώρα των κουπονιών και των καλαθιών. Κουπόνι για καύσιμα,  επιδότηση για ρεύμα, επιδότηση για θέρμανση, και τώρα ήρθε και ο νέος  εμπαιγμός της κυβέρνησης το καλάθι των φτωχών!
Είμαστε αντίθετοι

Για εμάς τους εργαζόμενους ανάπτυξη σημαίνει:
Αυξήσεις μισθών βάση του πληθωρισμού,
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Κοινωνική Προστασία και Αξιοπρεπή Διαβίωση για την ελληνική  οικογένεια.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/11/2022 
ΩΡΑ 10:30 π.μ.  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.