Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Επ. Ελασσόνας: Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών εργατικών σωματείων της Ελασσόνας

Σε ανακοίνωσή τους, οι αγροκτηνοτροφικοί σύλλογοι επ. Ελασσόνας, αναφέρουν τα εξής:

"Συνάδελφοι αγρότες-σσες κτηνοτρόφοι, μπροστά στον χειμώνα- φυσικό καί οικονομικό-  που έρχεται δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι.

Κόστος παραγωγής, τιμές, φόροι, περικοπές στις συνδεδεμένες και πόσα άλλα δεν μας αφήνουν περιθώριο για τίποτα άλλο παρά μόνο τον αγώνα.

Σε αυτή τη βάση το συντονισμένο βήμα με τους εργαζόμενους που την 9η  Νοεμβρίου απεργούν είναι μια πρώτη αρχή.

Δεν μας χωρίζουν από τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχλούμενους τίποτε, παρά μόνο η φύση της εργασίας μας. Με τον ίδιο τρόπο αγκομαχούμε για τα έξοδα της οικογένειας, για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, για τις ακριβές δαπάνες θέρμανσης, για να στρώσουμε το τραπέζι...

Με τον ίδιο τρόπο μας ξεζουμίζουν οι εκμεταλλευτές, είτε ως μεγαλοεργοδότες , είτε ως μεγαλέμποροι.

Καλούμαστε όλοι να πάρουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών εργατικών σωματείων της Ελασσόνας απέναντι από το Ταχυδρομείο 11.00 το πρωί διεκδικώντας:

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες.

Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.

Συντονίζουμε τον αγώνα με προσανατολισμό την 15 Νοεμβρίου σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Πανελλαδικής επιτροπής των Μπλόκων". 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.