Τίμησαν λιτά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Ελασσόνα

Με λιτές εκδηλώσεις μνήμης ο Δήμος Ελασσόνας, οι σχολικές μονάδες και φορείς της περιοχής τίμησαν την ιστορική επέτειο της εξέγερσns του Πολυτεχνείου. 

Χθες το πρωί, στις σχολικές μονάδες τηs επαρχίας Ελασσόναs και στην Αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» πραγματοποιήθηκαν επετειακές εκδηλώσεις (απαγγελίες ποιημάτων, ομιλίες, μουσικές, αφηγήσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά «δρώμενα» κ.ά.) για τnν ηρωική εξέγερση - «σταθμό» στη σύγχρονη ιστορία τns χώραs. 

Στιs 11 το πρωί, ακολούθησε συμβολική κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο τns Εθνικής Αντίστασns (στο ομώνυμο πάρκο, κοντά στο Δημαρχείο) και τnρnσn σιγή ενόs λεπτού στη μνήμη των θυμάτων. 

Ανάμεσα στις παρουσίες: ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκοs Γάτσαs, ο αντιδήμαρχοs Χρήστοs Παπαδnμnτρίου, αυτοδιοικnτικοί, ο συντονιστήs γραμματέαs τns Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ­ Π.Σ. Ελασσόναs Νίκοs Μπίκιαs με μέλn του Συντονιστικού και αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου Ελασσόναs με εκπαιδευτικούς.

Χαρακτηριστική n δήλωση με μηνύματα του δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Γάτσα: "Τιμήσαμε σήμερα σε μία λιτή τελετή παρουσία εκπροσώπων του δήμου, οργανώσεων και της σχολικής κοινότητας την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973. Η αντίσταση κατά της δικτατορίας, της ανελευθερίας και του ολοκληρωτισμού, με όποια μορφή κι αν εκδηλώνονται, αποτελεί υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη σε μία σύγχρονη και δημιουργική κοινωνία. Ελευθερία, δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία τα προτάγματα της σημερινής εποχής που εμπνέεται από τους διαχρονικούς αγώνες της νεολαίας. Καλή δύναμη και καλή πρόοδο στη νέα γενιά!".
Γιάννης Μουκίδης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.