Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η «Ελασσονίτισσα» που έλαμψε στον Μαραθώνιο της Αθήνας (φωτ-video)

Το πρόσωπο του Αυθεντικού Μαραθωνίου στιs γυναίκες ήταν η 26χρονη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου που κατέκτησε την πρώτη θέση. Η Βασιλική είναι νικήτρια και στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή, καθώς πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με μυελοειδέs καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Η ίδια μαs λέει για το αθλητικό τηs ξεκίνημα ... «Ήρθα με την οικογένειά μου στην Ελασσόνα από το Αγρίνιο, απ' όπου είναι η καταγωγή μου, σε ηλικία 11ετών για να δουλέψει ο πατέρας μου και στη συνέχεια με τα χρήματα που κέρδισε άνοιξε κατάστημα εστίασης. Εγώ άρχισα να κάνω αθλητισμό στην Παλαίστρα Ελασσόνας υπό τιs οδηγίες τηs Φανήs Καραγιάννη και λίγο αργότερα με τον Δημήτρη Κουτσιώρα. Αγωνιζόμουν στα δύο και τρία χιλιόμετρα στιπλ. Η Ελασσόνα είναι μια πολύ ωραία πόλη, όπου πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια, μου άρεσε πολύ και ειδικά οι άνθρωποί τηs. Κάθε μέρος τηs για μένα ήταν ιδιαίτερο.

Στη συνέχεια, παρότι ο πατέρας μου ζει και εργάζεται στη Λάρισα έχοντας μαγαζί, πήγα στη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί συνδύασα τον αθλητισμό με τη δουλειά. Δούλευα στη λαϊκή αγορά, ενώ έκανα προπονήσεις για αγώνες 5 και 1Ο χιλιομέτρων. Κερδίζοντας την πρώτη θέση στα 1Ο χιλιόμετρα κατάφερα και πέτυχα την εισαγωγή μου στο Τμήμα του ΤΕΦΑΑ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». 

Η Κωνσταντινοπούλου είναι παντρεμένη με τον επίσης γνωστό δρομέα Γιάννη Κρέκα και έχουν ένα αγόρι ηλικίας 3,5 χρονών. 

Τρέχει με τα χρώματα του ΑΠΚ Νεάπολης και προπονητής της είναι ο Αντώνης Στόικος. Τα ατομικά τns ρεκόρ είναι τα εξής: 5 χλμ.: 17:25, 10 χλμ.:37:14, Ημιμαραθώνιος 1:20, Μαραθώνιος 2:46:00 (είχε ατομικό ρεκόρ 2 ώρ.51.32 από τον περσινό Αυθεντικό Μαραθώνιο που πήρε την τρίτη θέση).

Πριν από δύο χρόνια, και αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της ,n Βασιλική Κωνσταντινοπούλου διαγνώστηκε με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς. Μάλιστα σε συνέντευξή της αναφέρει τα ακόλουθα: «Λίγο μετά τη γέννηση του γιου μου, διαγνώσθηκα με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες της δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση, στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου "θα τα καταφέρεις!»..

Τελικά νίκησε τον καρκίνο και πήρε και την πρώτη θέση στον φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η δύναμη της θέλησης ξεκινάει για τη μαραθωνοδρόμο από τα παιδικά της χρόνια και φτάνει μέχρι τη σημερινή της ηλικία δείχνοντας ότι αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους.


Του Σωτ.Κέλλα
Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.