Με μια σπουδαία μουσική εκδήλωση η Ι.Μ.Ελασσώνος τίμησε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος σε συνεργασία με τις χορωδίες του μουσικού συλλόγου MusicArte, υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Μάτη, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Δήμου «Β. Φαρμάκης» μια σπουδαία μουσική εκδήλωση αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή υπό τον τίτλο: «Μικρασία, όσο σε θυμάμαι ζείς».

Η εκδήλωση ενταγμένη στα πλαίσια των Συνοδικών επετειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, απετέλεσε μια συνέχεια της ομώνυμης μεγαλειώδους συναυλίας που διοργάνωσε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο η υποεπιτροπή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητας  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και στην οποία συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολή μας με την παιδική χορωδία του MusicArte.

Ήταν μια ευκαιρία μέσα από τα ίδια τραγούδια που ακούστηκαν στο Καλλιμάρμαρο να τιμηθεί ο αγώνας των ξεριζωμένων μικρασιατών και να αναδειχθεί η ομορφιά ενός πολιτισμού που σβήστηκε τόσο σκληρά και άδικα στην προκυμαία της Σμύρνης.. «Η Εκκλησία δεν είναι μόνο ταμειούχος της χάριτος, αλλά και η κιβωτός της ιστορικής μνήμης», τόνισε στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Χαρίτων. 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους μικρούς χορωδούς και τον χοράρχη κ. Κων/νο Μάτη για την συμμετοχή τους αρχικά στην Συνοδική εκδήλωση των Αθηνών, ενεχειρίζοντάς τους το Ευχαριστήριο της Ιεράς Συνόδου. Τιμώντας τον χοράρχη ο Σεβ. Μητροπολίτης του προσέφερε αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης, ευχαρίστησε όλους τους χορωδούς, τους τραγουδιστές και την ορχήστρα για την όμορφη βραδιά που χάρισαν στην πόλη μας. Η εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη είναι διαθέσιμη μέσα από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.