Με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ελασσόνα – Ο Μητροπολίτης κ.Χαρίτωνας τίμησε τον μεγαλύτερο σε ηλικία ενορίτη της συνοικίας Αμπελοκήπων (Βαροσίου)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα αλλά και θρησκευτική κατάνυξη η Ελασσόνα γιόρτασε την Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της συνοικίας Αμπελοκήπων («Βαροσίου»).

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτων, ενώ συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου (της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου) ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίωνας Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι, π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Αλέξανδρος Ρουμπιές, π. Χρήστος Γεροφάκας, ο «οικοδεσπότης» εφημέριος του Ναού π. Ευάγγελος Γκανάτσιος και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.

Μετά το τέλος της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας τίμησε με την Ιερά διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας τον πρεσβύτερο ενορίτη του Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, κ.Νικόλαο Μπιτίρνα, στο πρόσωπο του οποίου τίμησε όλη την ενορία, λέγοντας τα εξής: «Τους μεγάλους ανθρώπους τους σεβόμαστε, τους αγαπούμε και υποκλινόμαστε στα χρόνια τα οποία καβαλάνε επάνω τους. Και οι μεγάλοι άνθρωποι, για όλους εμάς τους νεότερους, πάντοτε είναι παράδειγμα, όταν και η ίδια τους η ζωή είναι πρότυπο προς μίμηση». 

Τόσο την παραμονή (στον Εσπερινό), όσο και ανήμερα της μεγάλης εορτής, υπήρξε μεγάλη προσέλευση των πιστών, που με ευλάβεια προσκυνούσαν την ανθοστόλιστη Εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Στις εφετινές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν: ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Πασχόπουλος και Χρήστος Παπαδημητρίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάια Μουτζίκου και Κατερίνα Ζηρδέλη – Σερετίδου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγιώτης Μωυσίδης, μέλη της διοίκησης του Μορφωτικού Συλλόγου Βαροσίου και του Φιλοπτώχου της ενορίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας.


Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.