2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας: 1η κινητικότητα Erasmus+ στο Soverato στην Ιταλία

 Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA1 Σχολική Εκπαίδευση, με τίτλο ΄΄Δρω οικολογικά, νιώθω χαρούμενα΄΄, που υλοποιεί το 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η κινητικότητα εκπαιδευτικών των χωρών που συμμετέχουν στο σχέδιο στο Soverato της Ιταλίας, για το διάστημα 27  Νοεμβρίου έως  4 Δεκεμβρίου 2022 από το Jump Academy.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε προγραμματισμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια  και βιωματικά εργαστήρια με θέμα ECO SCHOOL, γνωρίζοντας  νέα περιβάλλοντα μάθησης. Γνώρισαν μεθόδους ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να αγαπήσουν τις έξω δραστηριότητες και ικανότητες που μπορούν να καλλιεργηθούν στα παιδιά. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από Ισπανία, την Εσθονία, την Ουγγαρία και  από την Ελλάδα.

Αρχικά  έγινε παρουσίαση της ομάδας του JUMP ACADEMY, η γνωριμία των εκπαιδευτικών, προβλήθηκαν τα προφίλ των σχολείων εταίρων και έγινε η πρώτη γνωριμία με την πόλη. Ακολούθησαν μαθήματα οικολογίας για εκπαιδευτικούς, δόθηκαν ορισμοί και τέθηκαν οι θεωρητικές βάσεις σε σύνδεση πάντα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο.Παρουσιάστηκαν σχέδια μαθήματος  και έγινε υπαίθρια προσέγγιση πάνω σε αυτά.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές γόνιμες συζητήσεις τόσο με τους εισηγητές των σεμιναρίων όσο και με εκπαιδευτικούς των άλλων  Ευρωπαϊκών χωρών.

Δεν έλλειψαν και οι ξεναγήσεις στη γύρω περιοχή. Το Soverato  και οι γύρω περιοχή προσελκύει ανέγγιχτη φύση, όμορφα τοπία και την καθαρότερη θάλασσα της Ιταλίας.

Στην κινητικότητα αυτή, από το 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας, έλαβαν μέρος η Προϊσταμένη και υπεύθυνη του Προγράμματος Παπαδοπούλου Ευαγγελία και η Καραθανάση Μαρία εκπαιδευτικός του Νηπιαγωγείου.

Το παραπάνω σχέδιο ενώνει εκπαιδευτικούς  από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και τους δίνει την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά σε θέματα οικολογίας,να ανταλλάξουν ιδέες κι απόψεις ,να μοιραστούν νέες μεθόδους διδασκαλίας, να γνωρίσουν τα εκπαιδευτικά συστήματα και την κουλτούρα άλλων χωρών και μέσα από αυτή τη συνεργασία, να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Η δημοσίευση του κειμένου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διάχυσης του σχεδίου, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας και έχει διάρκεια 18 μήνες. 

Επιμέλεια άρθρου: Παπαδοπούλου Ευαγγελία

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.