«Κερνάμε Λάρισα»: Γιορτή γεύσεων στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας

 Ανοιχτή πρόσκληση, σε μια πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων τοπικών προϊόντων, απευθύνουν Επιμελητήριο Λάρισας, Δήμος Λαρισαίων και Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη γιορτή που έχει στηθεί στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η έκθεση «Κερνάμε Λάρισα» φέρνει κοντά τις λαρισαϊκές επιχειρήσεις με το κοινό, σε μια εκδήλωση που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου.

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία πλήθους κόσμου -το εναρκτήριο “κάλεσμα” έκανε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της FORMedia TV, Νίκη Καραΐσκου.

«Στηρίξτε τα τοπικά προϊόντα» ήταν το μήνυμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ο οποίος υπογράμμισε πως το νέο σύνθημά μας πρέπει να είναι το made in Greece/made in Thessaly.

«Στόχος μας είναι το “Κερνάμε Λάρισα” να γίνει θεσμός», ανέφερε με τη σειρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης -«βάζουμε το λιθαράκι, κι εμείς, για την τοπική ανάπτυξη», είπε.

Στην κρισιμότητα της στήριξης των τοπικών προϊόντων και των επιχειρήσεων αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος. «Σήμερα, εδώ στην κεντρική πλατεία, βρίσκεται ένα πολύ μικρό δείγμα των παραγωγικών επιχειρήσεων του νομού Λάρισας. Χρειαζόμαστε έναν μεγαλύτερο χώρο και για τις 300 παραγωγικές μας επιχειρήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Το… σύνθημα για την εκκίνηση της εκδήλωσης έδωσε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της FORMedia TV, Νίκη Καραΐσκου. «Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία, πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε τη σημασία του να στηρίζουμε τα τοπικά μας προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Καραΐσκου.

Δείτε φωτό:

Συμμετοχές

Η «καρδιά» της θεσσαλικής γης, που είναι κυρίως τα προϊόντα τροφίμων-ποτών της περιφερειακής ενότητας Λάρισας, καθώς και οι επιχειρήσεις που τα παράγουν, θα χτυπά δυνατά στην «καρδιά» της πόλης, στην Κεντρική πλατεία και το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Δεκεμβρίου 2022.

Περίπου 35 επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών και φορείς της Λάρισας υποδέχονται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και τους «οδηγούν», σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, με φόντο τη χριστουγεννιάτικη, γιορτινή ατμόσφαιρα.

Εκδηλώσεις

  • Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Φιλαρμονική Δήμου Λαρισαίων

18:30 – Η BIG BAD του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

  • Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

11:00-19:00 – Μαζί μας ο DJ Γιώργος Γκουντουβάς

Επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Έκθεση:

1 ΖΥΘΟΠΟΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ – LOLA BEER
2 TRISILIA bee.products
3 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
4 ΡΩΜΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
5 FOODSURFING – JAM & JELLY
6 ΡΟΣΜΑΡΙΝΟ
7 ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΦΑΡΜΑ – ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Χ. ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ Δ. ΟΕ
8 ΛΙΟΠΡΑΣΙΤΗΣ
9 ΜΕΛΙΤΕΥΣ
10 ΕΛΒΑΚ Α.Ε.
11 ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ -Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε.
12 ΚΤΗΜΑ ΣΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ
13 SPOROS FOODS
14 ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΣΣΑ
15 ΟΙΝΟΙ-ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΥ
16 ΒΟΣΚΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
17 ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
18 ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ PRIMA Α.Ε.
19 ΘΕΣΑΡΩΜΑΤΑ
20 ΚΑΛΛΙΓΕΥΣΙΣ
21 ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ
22 ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΡΩΓΗ – ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
23 ΦΛΟΓΑ
24 ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
25 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
26 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
27 ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΗ
28 ΚΤΗΜΑ ΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
29 EYROSAL – ΨΥΡΡΑΣ Α.Ε.
30 ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ – ΤΣΙΛΙΛΗΣ
31 ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
32 ΣΙΚΑΕΛ – Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας
33 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Πηγή: formedia.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.