Έκλεισαν το δρόμο Λάρισας-Ελασσόνας οι Ρομά του Τυρνάβου – Διαμαρτυρήθηκαν για τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη (φώτο)

Σε διαμαρτυρία στο ύψους του οικισμού τους προχώρησαν σήμερα το απόγευμα οι Ρομά του Τυρνάβου, οι οποίοι με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας Αλκιβιάδη Γκαραγκούνη έκλεισαν την ε.ο. Λάρισας – Ελασσόνας, θέλοντας να αναδείξουν την κάθετη διαφωνία τους με την ενέργεια του αστυνομικού που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα να απαιτήσουν δικαιοσύνη και αυστηρή τιμωρία του συγκεκριμένου αστυνομικού.

Όπως ανέφεραν συμμετέχοντες, η ενέργεια του αστυνομικού που σήκωσε το όπλο και χτύπησε από πίσω στο κεφάλι έναν άοπλο 16χρονο είναι απαράδεκτη και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει ο αστυνομικός να τιμωρηθεί.

“Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι και οι Ρομά είναι Έλληνες πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Έλληνες και δεν μπορεί ο κάθε εκπρόσωπος του κράτους να τους μεταχειρίζεται με τον τρόπο που μεταχειρίστηκε ο αστυνομικός τον 16χρονο”, σημείωσαν χαρακτηριστικά ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη να πράξουν ότι απαιτείται.

Η εθνική οδός έκλεισε για μία ώρα λίγο μετά τις 5.30 μ.μ. με τους Ρομά να βγαίνουν στο οδόστρωμα και να ανάβουν φωτιές.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: paidis.com

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.