«Κληρονομιά… να σου πετύχει!»-Από τη θεατρική ομάδα Ελασσόνας

 Η θεατρική ομάδα Ελασσόνας, «οι σάτυροι», μετά από δυο περίπου χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, επιστρέφουν δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με μια υπέροχη κωμωδία του R. Wilson, «Κληρονομιά… να σου πετύχει! »

Πρόβες, μεράκι και αγάπη για το θέατρο συνυπάρχουν για ένα άριστο αποτέλεσμα, που με την είσοδο της νέας χρονιάς θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό, της πόλης. Είναι παρήγορο που σε μια τόσο μουντή και αδιέξοδη εποχή, με πολλά ατομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα μέλη της θεατρικής ομάδας, προσφέρουν το γέλιο και την διασκέδαση στους συμπολίτες τους.

Άλλωστε τα πολιτιστικά προϊόντα είναι πάντα διέξοδος, προσφέρουν δυνατότητες έκφρασης και ουσιαστικής σχέσης για το κοινωνικό σύνολο.

Το έργο

Δυο καθώς πρέπει ζευγάρια γίνονται αποδέκτες μιας απρόσμενης κληρονομιάς. Το σοκ είναι μεγάλο όταν διαπιστώνουν, πως η κληρονομιά είναι ένα «σπίτι», αλλιώτικο από τα άλλα. Στο βωμό του κέρδους ξεκινάει ένα γαϊτανάκι απαιτήσεων από το κάθε ζευγάρι, με αποκορύφωμα την περιβόητη επιδότηση, για…..  πολιτιστικούς λόγους. Τι γίνεται όμως, όταν γίνεται έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία, για την επένδυση της επιδότησης;

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Στέλιος Ντικούλης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Κώστας Φαρμάκης, Στέλλα Κοτζαμανίδη-Θεοφανάκη, Βαγγέλης Τρουμπούκης, Γιούλα Παγγαία, Μαίρη Μητσιμπόνα, Μάγδα Αθανασιάδου, Θανάσης Μιχάλης, Γιώργος Βαρσαμής και Έφη Κοτζαμανίδη.

Σκηνικά-κουστούμια: Θεατρική ομάδα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.