Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της «Αίθουσας τοπικού πολιτισμού» στην Ελασσόνα (φωτ.)

 Πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια της «Αίθουσας τοπικού πολιτισμού» στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Ελασσόνας.

Ο νέος χώρος σχεδιάστηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας και υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LEADER στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Είναι ένας σύγχρονος και ευχάριστος χώρος που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη και προβολή των πολιτιστικών και άλλων τοπικών δημιουργικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων και θα φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις και δράσεις φορέων και πολιτών.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ο Σεβασμιότατος Ελασσόνας κ.κ.Χαρίτων, μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: « Η περιοχή μας κατέχει μια τεράστια ιστορία, ιστορία πολιτισμού, εθνικού αλλά και θρησκευτικού πολιτισμού.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συντελεστές αυτού του έργο, υγεία, μακροημέρευση και τα έργα αυτά να είναι συνεχώς ζωντανά. 

Συγχαρητήρια για τα έργα σας και εύχομαι πάντα ο Θεός να μας αξιώνει να Αγιάζουμε νέες τέτοιες πρωτοβουλίες».

Αμέσως μετά ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστό και τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα.

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «2022 Έτος Βιώσιμης Ορεινής Ανάπτυξης και Διεθνής Ημέρα Βουνού» με αφορμή την κήρυξη του 2022 ως έτους Βιώσιμης Ορεινής Ανάπτυξης και της Διεθνούς Ημέρας Βουνού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Δεκεμβρίου, η οποία διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΑΕΝΟΛ ΑΕ.

Στόχος της, η ανάδειξη των κεντρικών αξόνων που καθορίζουν την έννοια της Βιώσιμης Ορεινής Ανάπτυξης, με έμφαση στις αγροδιατροφικές, οικοτουριστικές παραγωγικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες αναψυχής, την προστασία των βουνών και του ευρύτερου περιβάλλοντος, του τρόπου με τον οποίο οι τοπικές κοινωνίες και οι επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των Ολύμπιων και παρολύμπιων περιοχών του Δήμου Ελασσόνας και να ωφεληθούν σε αυτό το πλαίσιο ανάπτυξης.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.