Στην Αγιά Λάρισας η πρώτη στον κόσμο Ζωντανή Χριστουγεννιάτικη Φάτνη με ολογράμματα – Ένας Ελασσονίτης στην ομάδα υλοποίησης (φωτ.-video)

Ο Δήμος Αγιάς παρουσιάζει για πρώτη φορά στον κόσμο μια ζωντανή ολογραμματική φάτνη. Τη μαγική φάτνη! Πρόκειται για ένα καινοτόμο και μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους που εντάσσει φέτος στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του. Δημιουργήθηκε με απόλυτα ανακυκλώσιμα φυσικά οικολογικά υλικά και αποτελεί μια ολογραμματική προσομοίωση της ιστορικής φάτνης. Ο επισκέπτης θα ζήσει από κοντά τη μοναδική αυτή στιγμή του εορτασμού των Χριστουγέννων και μπροστά στα μάτια του θα ζωντανέψει μαγικά η σκηνή της Γέννησης του Χριστού!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Για το project αυτό η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται με τους συντελεστές του διεθνούς καλλιτεχνικού προγράμματος “eARTh” που συγχρηματοδοτείται από την “Creative Europe”, ώστε να δημιουργηθούν και να αξιοποιηθούν οι δημιουργίες στη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος στον δρόμο για την υλοποίηση της ολογραμματικής παράστασης για την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε περιβαλλοντικά προβλήματα και στα κοινωνικά ζητήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Το project φιλοδοξεί στη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου με έντονο το στοιχείο της μοναδικότητας και της θρησκευτικής κατάνυξης και την εξοικείωση με μια νέα μορφή αποτύπωσης της ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομιάς.

Η ομάδα υλοποίησης του μοναδικού αυτού καλλιτεχνικού έργου αποτελείται από τους Πασχάλη Μάντη, Βασίλη Μπανταβή, Στέλιο Ζαφειρόπουλο, Ηλία Μάντη, Έλενα Ξυδιά. 

Η μαγική φάτνη μια καλλιτεχνική σύνθεση εντυπωσιακών ολογραμμάτων αριστοτεχνικά σκηνοθετημένη από τον Πασχάλη Μάντη σε φυσικό μέγεθος, μέσα σε μια πραγματική φάτνη, όπου ο καθένας θα μπορέσει να ζήσει την αναπαράσταση της πιο όμορφης ιστορίας του κόσμου πραγματοποιώντας ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία μέσα από μια μυσταγωγική ξεχωριστή εμπειρία προσβάσιμη σε όλους. 

Οι ολογραμματικές φιγούρες αναδύονται στον χώρο προκαλώντας τη λογική και δείχνοντας ότι το άυλο και νοερό βρίσκεται παντού, στην πίστη, στην τέχνη, σε κάθε καλλιτεχνική δημιουργία». Η φάτνη θα βρίσκεται στον πολιτιστικό χώρο της «Χρυσαλλίδας», στην Αγιά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Η έναρξη λειτουργίας της ολογραμματικής φάτνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει έως και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023. Ώρες λειτουργίας 5:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ. καθημερινά. 

Η αίθουσα θα ανοίγει και τις πρωινές ώρες για επισκέψεις σχολείων μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στα 24943-50130 και 24943-50121.


Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.