Με επιτυχία το σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην Ελασσόνα

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (15/12), στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόvας, το σεμινάριο με θέμα: Υποστήριξη λειτουργειών πνευμόνων και καρδιάς, χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ), κακώσεις, τραύμα πνιγμός από ξένο σώμα.

Το σεμινάριο διοργάνωσαν ο Σύλλογος  Πολυτέκνων Ελασσόvας και Περιχώρων, ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόvας και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ελασσόvας σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε όλες τις απαραίτητες γνώσεις, τόσο σε θεωρητικό αλλά κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν γρήγορα ότι πρόκειται για θύμα καρδιακής ανακοπής, να καλέσουν άμεσα και σωστά το ΕΚΑΒ (166/112) να αντιμετωπίσουν μια αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και να κάνουν χρήση ενός αυτόματου απινιδωτή.

Τέλος, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες στους διασώστες-εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ για την άριστη παρουσίαση και μεταδοτικότητα τους, γι’ αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο που σώζει ζωές.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.