Θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Πορφυρίου στην Ι.Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας

Τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου, ενός αγίου της σύγχρονης εποχής, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Ελασσόνας κ.κ.Χαρίτων το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή της εορτής του Αγίου, στην Ι.Μ. Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας.

Ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, κατά κόσμο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, είναι ένας σύγχρονος Άγιος, ο οποίος έζησε τον 20ό αιώνα (1907 – 1991), ως Αγιορείτης Μοναχός, ο οποίος αξιοποίησε το τηλέφωνο για να επικοινωνεί με τους πιστούς. Έγινε ευρέως γνωστός για το βίο και το έργο του, από νεαρή ηλικία και ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 27 Νοέμβριου του 2013.

Στην τελετή των θυρανοιξίων, χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ.Χαρίτων και συλλειτούργησαν μαζί με του ο αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου (της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου), ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας, οι ιερείς, π. Νικόλαος Νακούλας (Βλαχογιαννίου), π.Ιωάννης Παπαντώνης (από τη Δεσκάτη), ο π.Ζήσης Τάχατος (από τη Συκιά Ελασσόνας), ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης, ενώ συμπροσευχήθηκε η γυναικεία αδελφότητα του μοναστηριού.


Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.