Η Ελασσόνα τίμησε τον Άγιο Σπυρίδωνα

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και επισημότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών γιορτάστηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Ελασσόνας, όπου υπάρχει και ο φερώνυμος ναός του Αγίου, δίπλα από το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινό με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Σήμερα Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα ιερό ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Και τις δύο ημέρες, στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ.Χαρίτων και συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής Θείας Λειτουργίας, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χειροτόνησε πρεσβύτερο το διάκονο π.Αθανάσιο Αποστόλου από την Τσαριτσάνη.

Στις εφετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: Ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κατσιούρας, ο πρώην δήμαρχος – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Ζηρδέλη-Σερετίδου και Ανέστης Σερετίδης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, κυρίες των Φιλοπτώχων Ταμείων της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και ενοριών της πόλης, καθώς και αρκετός κόσμος. 

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.