Πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών στις 25 Ιανουαρίου

Εκατοντάδες αγρότες συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που έγιναν σε Τύρναβο και Αγιά του νομού Λάρισας. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στα χωριά τους και κατευθύνθηκαν οργανωμένα στις πλατείες όπου είχαν οριστεί οι συγκεντρώσεις.

Δεκάδες τρακτέρ βγήκαν και σε άλλα χωριά του νομού Λάρισας, στην επαρχία Φαρσάλων, στο δήμο Κιλελέρ αλλά και στο δήμο Ελασσόνας. Ειδικά οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας, έβγαλαν τρακτέρ στο κόμβο Δολίχης (παλιόχανο), στο χάνι Χατζηγώγου, στην Καλλιθέα, στην Τσαριτσάνη.

Μαζί με τα κεντρικά αιτήματα, απαιτούν αναπλήρωση εισοδήματος για τους παραγωγούς κελυφωτών, στα 400 ευρώ το στρέμμα για τα αμύγδαλα και στα 600 ευρώ το στρέμμα για τα καρύδια, καθώς οι απώλειες από την περσινή τιμή πλησιάζουν τα 1-2 ευρώ το κιλό. Ακόμα, έκδοση των πορισμάτων και καταβολή των αποζημιώσεων για τις χαλαζόπληκτες περιοχές του περσινού καλοκαιριού στις Δημοτικές Ενότητες Σαρανταπόρου και Ολύμπου πριν την ολοκλήρωση του Γενάρη.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη όπου θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ τον Τύρναβο αναμένεται το επόμενο διάστημα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συναντηθεί με τους αγρότες της περιοχής και να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Mε πληροφορίες από ertnews.gr και 902.gr 

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.