Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ελασσόνας

Χωρίς αγώνες ...δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Να, κινητοποιηθούμε, να οργανωθούμε σωστά να ξεσηκωθούμε για τα δίκαια αιτήματά μαs...».Ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλαν χθεs οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Επαρχίαs Ελασσόναs, στη σύσκεψη που φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας. 

Στη σύσκεψη, όπου πήρε μέρος ικανοποιητικός αριθμός αγροτών, κτηνοτρόφων και αγροτοσυνδικαλιστών, μέσα σε ενωτικό κλίμα, αλλά και με αγωνιστική διάθεση, έγινε κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων για τον προγραμματισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα. 

Ανάμεσα στα άλλα, ο πρόεδρος του Αγροτοκτπνοφοφικού Συλλόγου πρ.Δήμου Ολύμπου, Στέλιοs Καραμούλαs, δίνοντας και το «στίγμα» των επόμενων κινήσεων, υποστήριξε: «Πρέπει να γίνουμε πιο πιεστικοί για να έχουμε αποτέλεσμα, για να αποσπάσουμε  χρήματα από την Πολιτεία. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των συναδέλφων τηs Αγιάs. Τα σοβαρά προβλήματά μαs, τα αιτήματά μαs περιμένουν λύσεις. Υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος και αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μαs ενδιαφέρει να έχουμε εισόδημα και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Τα χρήματα εισπράττονται από τουs πολλούς και δίδονται στουs μονοπωλιακούς ομίλους. Απώλεια  εισοδημάτων στιs παραγωγές μαs. Το ζήτημα του ΕΛΓΑ, παραμένει πρότασή μαs ,την ερχόμενη Κυριακή, ωs μια πρώτη μορφή αγώνα, να βγούμε σε κόμβους χωριών, να δείξουμε τιs αγωνιστικές διαθέσεις και το στίγμα μαs και συνεχίζου­ με...».

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ελασσόναs Νίκοs Γάτσαs, πλαισιωμένος από τουs αντιδημάρχουs Χρήστο Παπαδημητρίου, Φρόσω Καρκαβανίδου - Σκρέτα, Γιάννη Δραγατσίκη, στάθηκε αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των αγροτών - κτηνοτρόφων: «Αναγκαία από την πολιτεία η ενίσχυση των βιοπαλαιστών αγροτών. Αν δεν στηριχθεί η παραγωγική βάση δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. θέλουμε να κρατήσουμε τουs ανθρώπους στον τόπο μαs. θα είμαστε δίπλα σαs μέχρι να αποφασίσουν να στηρίξουν ενεργά τον αγροτικό τομέα. Δεδομένη η στήριξη του Δήμου Ελασσόναs στα δίκαια αιτήματά σαs...». 

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόναs υιοθέτησε ψήφισμα συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματα των αγροτών - κτηνοτρόφων, προκειμένου οι ίδιοι να εξασφαλίσουν να συνεχίσουν να παράγουν και να μπορέσουν να ζουν με αξιοπρέπεια. 

Στο τέλοs, μετά από ευρεία ανταλλαγή απόψεων, και αφού συνεχίσει στα επόμενα 24ωρα κύκλος ενημέρωσης στουs αγρότες τηs περιοχής, αποφασίστηκε την ερχόμενη Κυριακή 22 Ιανουαρίου, από τιs 12 το μεσημέρι έωs τιs 4 το απόγευμα να βγουν τρακτέρ στα χωριά και στο «Χάνι Χατζηγώγου», στην Καλλιθέα, στη Δολίχη, στην Κοκκινόγη, στην Ποταμιά, στα Αραδοσίβια,κ.α., ωs μια πρώτη μορφή αγώνα. 

Του Γιάννη Μουκίδη 
Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.