Πεζοπορικά μονοπάτια σηματοδοτεί και αναβαθμίζει ο Δήμος Ελασσόνας

 Στη σήμανση, βελτίωση της βατότητας, συντήρηση και ανάδειξη πεζοπορικών διαδρομών μοναδικής ομορφιάς στην κοινότητα Καρυάς και του ορεινού όγκου του Ολύμπου προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, επενδύοντας στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού. Πρόκειται για υφιστάμενες διαδρομές που βελτιώνονται, συντηρούνται, αποκτούν σήμανση και πληροφοριακές πινακίδες, ώστε οι πεζοπόροι να προσανατολίζονται εύκολα, να νιώθουν ασφάλεια κατά την περιήγηση και παράλληλα να απολαμβάνουν την ομορφιά του φυσικού τοπίου. 

Αναπτύσσεται έτσι ένα νέο είδος τουριστικού πακέτου που συνδυάζει την ευεξία, την απόλαυση στη φύση, την περιήγηση σε τοπία σπάνιου φυσικού κάλλους και σημεία επιστημονικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. Η πρόσβαση στις επιλεγμένες πεζοπορικές διαδρομές γίνεται εύκολα από το υπάρχον οδικό δίκτυο.

Ο Δήμος Ελασσόνας προχώρησε ήδη στην αγορά και τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης σε πεζοπορικές διαδρομές στην δημοτική κοινότητα Καρυάς για την ασφάλεια στην όδευση και για την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών της ορεινής κοινότητας, η οποία πέραν του εθνικού μονοπατιού Ο2 διαθέτει ένα δίκτυο μονοπατιών που είχε σημανθεί παλαιότερα από την πρώην διευρυμένη κοινότητα Καρυάς, αλλά μέχρι σήμερα οι πινακίδες που διασώζονται είναι ελάχιστες και δεν υπάρχει αλληλουχία μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην αποτελούν αξιόπιστους δείκτες. Πιο συγκεκριμένα, προμηθεύτηκε και τοποθέτησε 3 πληροφοριακές πινακίδες - χάρτες 0,75Χ0,80m, 120 πληροφοριακές πινακίδες – οδοδείκτες 0,10Χ0,30m και 200 πληροφοριακές πινακίδες - δείκτες 0,10Χ0,10m με τους απαραίτητους μεταλλικούς στύλους.

Τα πεζοπορικά μονοπάτια στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Καρυάς και του ορεινού όγκου του Ολύμπου συντηρήθηκαν και αναδείχτηκαν από την ομάδα υποστήριξης του ορεινού αγώνα Karya Olympus Trail και τους αδερφούς Ελευθέριο και Γιώργο Καβαρατζή με την στήριξη του Δήμου Ελασσόνας και της Κοινότητας Καρυάς. 

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε σχετικά: «Ο ορεινός όγκος του Ολύμπου προσφέρει τη δυνατότητα για πολλές και ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές, ωστόσο η σήμανση και η βατότητα των μονοπατιών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια των επισκεπτών. Σε συνέχεια της σήμανσης μονοπατιών του Ολύμπου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΕΟΣ Λάρισας, τον Faethon Olympus Marathon και τον ΧΟΣ Σπαρμού, προχωρήσαμε στη συντήρηση και σήμανση μονοπατιών στην κοινότητα Καρυάς. Χάρη στο μεράκι των αδερφών Καβαραντζή και το ενδιαφέρον της κοινότητας Καρυάς καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια να αναδείξουμε ένα δίκτυο μονοπατιών εξαιρετικής ομορφιάς και πλούσιας φυσικής κληρονομιάς. Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη συνεργασία τον πρόεδρο της κοινότητας Ν. Κατσίβελο, τον Δήμο Δάσσιο, και φυσικά τους αδερφούς Ελευθέριο και Γιώργο Καβαραντζή. Η συμβολή τους ήταν πολύτιμη».


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.