Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα – διαβούλευση της «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2023-2027 στο Δήμο Ελασσόνας

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελασσόνας ,  σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, ενημερωτική ημερίδα – διαβούλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» με τους τοπικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, στον αγροτικό και δασοκομικό τομέα (Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμούς), τον τομέα της κοινωνικής συνοχής και τον τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος, για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2023-2027, την ανάπτυξη στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης εστιασμένες στις ανάγκες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, καλωσόρισε τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκηση Νομού Λάρισας ΑΕΝΟΛ ΑΕ , επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών μέσου του προγράμματος Leader.

Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Λευτέρης Φουρκιώτης, Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε., ο οποίος επεσήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος LEADER, ως ισχυρού εργαλείου ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και την ανάγκη να συμμετέχουμε όλοι στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που θα υποβληθεί υποβάλλοντας τις ιδέες για επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. και ιδιαίτερα από την συντονίστρια του προγράμματος LEADER κα Σεβαστή Μπασδέκη , οι στόχοι και οι κατευθύνσεις του νέου τοπικού προγράμματος LEADER 2023-2027 και αναλύθηκαν τεχνικά θέματα.

Αντικείμενο της διαβούλευσης, που γίνεται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, είναι η ανάλυση της περιοχής παρέμβασης, οι ευκαιρίες ανάπτυξης, η καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών και δικτυώσεων, για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER 2023-2027, η οποία θα εστιάζει στις ανάγκες, τις ευκαιρίες, και τα προβλήματα της περιοχής. 

Α.Ν.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.