Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Ελασσόνα (φωτ.)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη και με μεγάλη συμμετοχή πιστών, γιορτάστηκαν φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Ελασσόνας.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελοs της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης. 

Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων μέσα στην κολυμβήθρα του κατάφωτου Ναού ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, ευχήθηκε «φώτιση και υγεία σε όλο τον κόσμο» .

Στη συνέχεια, λίγο πριν τις 11, σχηματίσθηκε πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας (υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Δημήτρη Τσιαβέ), και κατευθύνθηκε στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη, που διασχίζει την πόλη.
Εκεί, κατά μήκος της κοίτης του ποταμού, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί Ελασσονίτες, για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού. 

Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, αφού άφησε να πετάξουν ελεύθερα τα λευκά περιστέρια (…όπως απαιτεί το έθιμο), έριξε τον Σταυρό στα νερά του «παγωμένου» Ελασσονίτη, όπου βούτηξαν τρεις τολμηροί νεαροί κολυμβητές. Τον Σταυρό ανέσυρε ο νεαρός μαθητής Δημήτρης Μπακράτσας. 

Με την επιστροφή του Σταυρού, ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτων δώρισε από ένα χρυσό σταυρό στους νεαρούς κολυμβητές.
Στις εφετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων, στην Ελασσόνα, παρευρέθηκαν: ο εντεταλμένος σύμβουλος Υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιος Δημότσιος, ο  περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κορακιδης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Πασχόπουλος, Χρήστος Παπαδημητρίου, Γιάννης Καριπίδης και Γιώργος Κατσιούρας, ο εντεταλμένοι ειδικός σύμβουλος Γιώργος Κυριλλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο – πρ. δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Ζιώγας και Ανέστης Σερετίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.» Λευτέρης Φουρκιώτης, ο Αν. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας Δημήτρης Αρσένης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας Γιώργος Γιαννούλας, εκπρόσωποι φορέων, κ.ά.
Γιάννης Μουκίδης - Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.