Πολύ καλή παρουσία για τον Ελασσονίτη Μανώλη Πούρικα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος στην Αυστρία

 Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος του 2023 έλαβε χώρα στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο Innsbruck.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα συγκροτήθηκε μέσω της πρόκρισης των 3 πρώτων του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ορεινού δρόμου και απαρτίζεται από τους: Φώτη Ζησιμόπουλο και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στα 87km, Θανάση Παγουνάδη, Μανώλη Πούρικα και Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου στα 45.

Μιλώντας στο Ράδιο Ελασσόνα 88.4 ο νεαρός αθλητής ανέφερε τα εξής: «Αυτή η απόσταση, σε συνδυασμό με το επίπεδο δυσκολίας λόγω της μεγάλης θετικής υψομετρικής (3.400m)  ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα μιας και τυπικά προπονούμαι για αγώνες έως τα 25 χιλιόμετρα. 

Τήρησα έναν συντηρητικό και ασφαλή ρυθμό με προτεραιότητα μου να είναι ο υγιής και δίχως προβλήματα τερματισμός, όπως και έγινε. 

Τερμάτισα σε 6:02':27", στην 122η θέση ανάμεσα σε 180 άνδρες συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο  πρωτάθλημα με τα γαλανόλευκα ήταν από μόνη της κάτι τιμητικό, πόσο μάλλον όταν στεκόμουν στην ίδια γραμμή εκκίνησης με επαγγελματίες αθλητές αναγνωρισμένους σε όλον τον κόσμο».

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στο Μανώλη πάντα επιτυχίες ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι προπονητής του νεαρού αθλητή είναι ο επίσης Ελασσονίτης Θοδωρής Δαβιώτης.

A.N.
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.