Με φορτηγά και αγροτικά η διαμαρτυρία των Μελισσοκόμων – Τι ζητούν από την κυβέρνηση (video & photo)

Περισσότερα από 100 μικρά και μεγάλα φορτηγά «πλημμύρισαν» τους δρόμους της Λάρισας, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας των μελισσοκόμων της Θεσσαλίας -αλλά και όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν.Λάρισας, Πέτρο Σαρούδη, αυτή τη στιγμή η μελισσοκομία στην Ελλάδα ασφυκτιά από το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν οι έμποροι, αλλά και τις αθρόες ελληνοποιήσεις.

«Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα ενισχύσει και το εισόδημα των μελισσοκόμων, όπως έγινε με τα άλλα αγροτικά προϊόντα. Πραγματοποιήσαμε συνάντηση και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υποτίθεται ότι θα μας απαντούσαν μέχρι χθες, Τετάρτη, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Το κόστος παραγωγής αυτή τη στιγμή είναι μεγαλύτερο από τις τιμές που θέλουν να αγοράσουν οι εταιρείες το μέλι, με αποτέλεσμα περίπου το 50% της παραγωγής μας να έχει μείνει αδιάθετο», είπε στο FORMedia.gr.

Παράλληλα, ζητούν να μπορούν να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης, καθώς με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις, δεν συμπληρώνουν την απαιτούμενη βαθμολογία. Τέλος, διεκδικούν λύση για το τεράστιο ζήτημα των αθρόων ελληνοποιήσεων, όπως καταγγέλλουν.

Να σημειωθεί ότι οι πρόεδροι των μελισσοκομικών συλλόγων όλης της Θεσσαλίας θα αποφασίσουν σήμερα για το εάν θα πραγματοποιήσουν νέα κινητοποίηση, με αφορμή την έλευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Λάρισα.

Βίντεο/φωτό: Θάνος Παλούκας

 

Αρχικά, οι μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης. Τα μεγαλύτερα φορτηγά πραγματοποίησαν την πορεία στον εσωτερικό δακτύλιο της Λάρισας, ενώ τα μικρότερα αυτοκίνητα και αγροτικά ΙΧ κινήθηκαν στους κεντρικούς δρόμους, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας του κλάδου. Να σημειωθεί ότι ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Κεντρική Μακεδονία.

Πηγή: formedia.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.