Δήμος Ελασσόνας: Επαγγελματική κατάρτιση βοηθών μαγείρων από το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την επαγγελματική κατάρτιση βοηθών μαγείρων προχώρησαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΑ κ. Γ. Χριστόπουλος, με σκοπό την υλοποίηση στην Ελασσόνα του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Βοηθός Μάγειρα» από το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας.

Με την ευκαιρία της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας, με τον Δήμαρχο Ελασσόνας συναντήθηκαν ο Διευθυντής του ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας κ. Δημήτρης Γεράσης και η Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΥΠΑ Θεσσαλίας κ. Κέλλυ Γεροστέργιου, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Κ. Πασχόπουλου και της ειδικής συμβούλου του δημάρχου κ. Αι. Ρόκκου.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ για τη συνεργασία και το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας για το σχεδιασμό του προγράμματος. Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Δήμο μας η συνεργασία με τη ΔΥΠΑ και το γεγονός ότι το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας δέχτηκε να υλοποιήσει στην Ελασσόνα το πρόγραμμα «Βοηθός Μάγειρα», μία ειδικότητα που προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες απασχόλησης σε ανέργους και είναι περιζήτητη στην αγορά εργασίας. Χαιρόμαστε που η κεντρική Διοίκηση της ΔΥΠΑ συμφώνησε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό στους χώρους του Δήμου, τις αίθουσες του Κέντρου Διά βίου μάθησης και τον 1ον Παιδικό Σταθμό Ελασσόνας, αναγνωρίζοντας έτσι ότι ο Δήμος Ελασσόνας διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Όπως με ενημέρωσαν ο κ. Γεράσης και η κ. Γεροστέργιου, είναι το πρώτο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που υλοποιείται από τη ΔΥΠΑ σε συνεργασία με δήμο της Θεσσαλίας. Τους ευχαρίστησα θερμά για τη συνεργασία και ευχήθηκα καλή επιτυχία στην υλοποίηση του προγράμματος».

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα λήγει την Παρασκευή 24/02/2023 και οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας www.dimoselassonas.gr και στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δήμου Ελασσόνας, οδός Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1, Ελασσόνα, τηλ. 2493493615.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.