Φιλική ήττα για την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ από τη Νίκη Βόλου

 Σ’ ένα ηλιόλουστο και θερμό για την εποχή απόγευμα, ΑΕΛ και Νίκη Βόλου συναντήθηκαν για τρίτη φορά συνολικά φέτος και για δεύτερη σε φιλικό αγώνα, αυτή τη φορά στο στάδιο Αλκαζάρ, στο οποίο συγκρούστηκαν και τον περασμένο Νοέμβριο για το πρωτάθλημα… Ένα πρωτάθλημα που έχει διακοπεί εδώ και τρεις πλέον εβδομάδες, υποχρεώνοντας τους δύο προπονητές να ζητήσουν ένα δυνατό τεστ ετοιμότητας, καθώς δεν γνωρίζουν καν την ημερομηνία επανέναρξης, αν δηλαδή υπάρξει επανέναρξη με όλα όσα συμβαίνουν…

Πάντως, τόσο ο Ταουσιάνης όσο και ο Ελευθερόπουλος, ήταν προφανές ότι αντιμετώπισαν τον αγώνα πολύ σοβαρά, με τον τεχνικό της ΑΕΛ να παρατάσεις τον Θεοδωρόπουλο κάτω απ’  τα γκολπόστ, τους Καλουτσικίδη, Μαϊδανό στα άκρα της άμυνας, τους Ηλιάδη, Κόλα στόπερ, αμυντικό μέσο τον Θωμαϊδη με εσωτερικά χαφ Αντράντα, Παπαγεωργίου και επιθετική τριπλέτα τους Μαυριά, Νικολιά και Τσιριγώτη.

Το πιο ζεστό  χειροκρότημα

Αυτονόητο ήταν φυσικά ότι όλα ξεκίνησαν με ένα ζεστό χειροκρότημα, το πιο ζεστό του απογεύματος, το οποίο χαρίστηκε απλόχερα στο στέλεχος της τεχνικής ηγεσίας των φιλοξενουμένων και έναν από τους σύγχρονους θρύλους της ΑΕΛ και του ελληνικού ποδοσφαίρου ευρύτερα, τον βετεράνο διεθνή άσο, Στέλιο Βενετίδη.

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ.Γιάννης Νταβέλης, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, την οποία ενστερνίστηκαν οι ήδη παρατεταγμένοι στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

Πιεστικό ξεκίνημα…

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, γεγονός είναι πως η ΑΕΛ βάζοντας ένταση και ταχύτητα ξεκίνησαν πολύ πιεστικά το ματς, κάνοντας συνεχόμενες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή, υποχρεώνοντας τους αμυντικούς της Νίκης να διώχνουν βεβιασμένα…

Η πίεση έφερε μάλιστα στο 10ο λεπτό κι ένα μοναδικό τετ-α-τετ του Τσιριγώτη, που δεν ολοκληρώθηκε όμως, καθώς υποδείχθηκε ίσως και λανθασμένα σε θέση οφ σάιντ.

Έτσι, το επικίνδυνο σουτ του Νικολιά στο 13’, που έφυγε όμως άουτ, ήταν και η πρώτη καταγεγραμμένη φάση της αναμέτρησης, για να ακολουθήσει ακόμα ένα – αλλά αδύναμο και άστοχο  – σουτ του Αντράντα στο 17’ μέσα από την περιοχή…

Αντίθετα δηλαδή από το χαμηλό κι εξαιρετικά δυνατό μακρινό σουτ του Παπαγεωργίου στο 21’, που έγλυψε το δοκάρι!

Επιθετική επιμονή

Η ΑΕΛ επέμενε πάντως επιθετικά, κλέβοντας κι αλλάζοντας ταχύτατα την μπάλα, με συνέπεια να έχει επιβληθεί πλήρως στο ματς, να έχει περιορίσει τον αντίπαλο στα μετόπισθεν και να της λείπει μόνο η μεγάλη ευκαιρία και κατ’ επέκταση, το γκολ.

Η καθαρή ευκαιρία βέβαια δεν άργησε να έρθει στο 23’, αλλά ο Παπαγεωργίου δεν βρήκε καλά τη μπάλα μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής, μετά από άψογη συνεργασία Αντράντα και Μαυριά.

Ο Αργεντίνος ήταν επίσης εκείνος που σέρβιρε στο 29’ στον Τσιριγώτη, που δεν πρόλαβε τον Γρομητσάρη, αλλά λίγο έλλειψε να χρηστεί σκόρερ, όπως και στο 31’, που κράτησε τη μπάλα περισσότερο απ’ όσο χρειαζόταν!

Απάντηση στο ημίωρο

Κάπως έτσι κι αφού η ΑΕΛ δεν έβρισκε δίχτυα, ήρθε στο 32’ η πρώτη αντεπίθεση της Νίκης, με τον Θεοδωρόπουλο σε ετοιμότητα να αποκρούει σε κόρνερ το ισχυρό σουτ που επιχείρησε ο Κρητικός από τα 20 μέτρα.

Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που απείλησε και στο 39’, μπαίνοντας επικίνδυνα στην περιοχή, όπου τον πρόλαβε πάνω στο σουτ ο Ηλιάδης.

Αμέσως μετά, λίγο έλλειψε να έχουμε τη φάση του αγώνα, όταν ο Τσιριγώτης προσπάθησε να κρεμάσει τον εκτός θέσης Μπάγιτς, που είχε επιχειρήσει κακό διώξιμο με τα πόδια, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια της εστίας των φιλοξενουμένων.

Η κεφαλιά του Καλουτσικίδη στο 44’ που έφυγε λίγο άουτ ήταν η τελευταία φάση ενός ημιχρόνου όπου το 0-0 αδικεί κατάφορα την ΑΕΛ!

Μετρημένες κινήσεις…

Η επανάληψη ξεκίνησε με τους δύο πάγκους να κάνουν μετρημένες κινήσεις, δείγμα κι αυτό της διάθεσης των προπονητών να δώσουν περισσότερο χρόνο δράσης σε κάποιους παίκτες τους.

Μοιραία, δεν άλλαξε ούτε η εικόνα του αγώνα, με τους «βυσσινί» να πατάνε πρώτοι επικίνδυνα περιοχή στο 49’, αλλά το τελείωμα του Τσιριγώτη δεν είναι εκείνο που έπρεπε, στέλνοντας μάλλον αδύναμα τη μπάλα πάνω στον Μπάγιτς.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η Νίκη απάντησε αμέσως με κοντινό πλασέ του Σιαφά που έγλυψε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού της ΑΕΛ.

Στην αναμπουμπούλα!

Εκεί κάπου άρχισαν μάλιστα και οι μαζικές αλλαγές, με συνέπεια πάνω στην αναμπουμπούλα και συγκεκριμένα στο 59’, να…  χαρεί ο Γαβριηλίδης, που με κεφαλιά νίκησε τον Θεοδωρόπουλο ανοίγοντας το σκορ, χωρίς η εικόνα του αγώνα να το… προβλέπει ως εκείνη τη στιγμή.

Κάπου εκεί είδαμε τον Ταουσιάνη να αναθεωρεί και το σχήμα, φέρνοντας το Νικολιά στον άξονα και προωθώντας πολύ ψηλά τα ακραία μπακ, με στόχο προφανώς να ανατρέψει το σκορ, ζητώντας ταυτόχρονα από τους παίκτες του περισσότερη ταχύτητα στα πόδια και στις επιλογές.

Ωστόσο, ήταν φανερό πως κάτι δεν έβγαινε στο πλάνο, κυρίως λόγω της εξόδου του Θωμαϊδη από την μεσαία γραμμή (πέρασε 6άρι ο Παπαγεωργίου και 8άρι ο Πλέγας), με συνέπεια στο 71’ ο Τζιώρας να βρει τον τρόπο να κάνει το 0-2, δημιουργώντας εκνευρισμό στην ατμόσφαιρα.

Στον κόσμο τους…

Η προσπάθεια αντίδρασης της ΑΕΛ έφερε μια άκρως αμφισβητούμενη φάση στο 78’ όταν ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ, ο Πλέγας έκανε την προβολή, ο Μπάγιτς μπλόκαρε τη μπάλα καλύπτοντάς την μέσα από τη γραμμή, με τον διαιτητή να κοιτάζει τον βοηθό που ήταν εκτός θέσης και τον βοηθό να κοιτάζει τον διαιτητή, χωρίς να υποδεικνύουν κάτι, παρά μόνο αμηχανία…

Στο 79’ ωστόσο δόθηκε κανονικά το φάουλ δύο μέτρα εκτός περιοχής κι από εκεί ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε πλέον αριστοτεχνικά, για να γράψει το 1-2 μέσα σε πανηγυρισμούς!

Σκληρό μάθημα

Κι ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να επιστρατεύουν έως και καθυστερήσεις για να διατηρήσουν το αποτέλεσμα, ήρθε στο 85’ το εύκολο λάθος του Μαϊδανού να δώσει την ευκαιρία στον Τζιώρα να τελειώσει με «βολ πλανέ» μια ακόμη ευκαιρία και με αποτελεσματικότητα 100% να σημειώσει το 1-3.

Αν μη τι άλλο, ήταν ένα καλό μάθημα για τους διπρόσωπους «βυσσινί» και τις ασύνδετες γραμμές της επανάληψης, όσο σκληρό κι αν ακούγεται το σκορ κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο, έστω και σε φιλικό!

ΑΕΛ (Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης (64’ Μαξιμένκο), Κόλα (58’ Γκοτζαμανίδης), Θωμαϊδης (46’ Πλέγας), Αντράντα (58’ Μιλτιάδης), Παπαγεωργίου Κ. (88’ Γαρουφαλιάς), Τσιριγώτης (64’ Ογκμπόε), Μαυριάς (58’ Πεντρόσο), Νικολιάς (75’ Γλυνός)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ελευθερόπουλος-Βενετίδης): Μπάγιτς (46’ Μπουργάνης), Κάσσος (46’ Τοπαλίδης), Αναστασίου (61’ Δεληζήσης), Γρομητσάρης (61’ Δημητρίου), Ανδρέου, Κυριακίδης (61’ Κριμιτζάς), Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (46’ Γαβριηλίδης), Κρητικός (61’ Μέτσε), Ολαϊθόλα (56’ Ροχάνο), Σιαφά (56’ Τζιώρας)

Διαιτητές: Φακής, Μπουρονίκος, Παπαγεωργίου (Λάρισας)


Πηγή: formedia.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.