Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χορό των απανταχού Σκαμνιωτών: Ο Σύλλογος Αποδήμων Σκαμνιωτών γέφυρα με τις ρίζες σας

 Τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στη σύνδεση των χωριών τους με τα ξενιτεμένα μέλη τους, ανέδειξε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος».

Ο Θεσσαλός πολιτικός στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει  από την πρόεδρο του Συλλόγου κα Τούλα Μουγδή ευχήθηκε «να μας έχει ο Θεός καλά να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε», ενώ εξέφρασε τη χαρά του γιατί του δόθηκε η δυνατότητα να είναι μαζί τους αυτή την όμορφη βραδιά.

Ως γνωστόν, η Συκαμνιά είναι από τα χωριά που υπέστησαν τη ναζιστική θηριωδία, καθώς κάηκε στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Όπως σημείωσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος «η Συκαμνιά είναι από τα πιο γραφικά, από τα όμορφα ορεινά χωριά του νομού μας. Η ζωή τα έφερε έτσι, τα γυρίσματα του χρόνου, και στο χωριό μένουν πια λίγοι. Οι περισσότεροι βρέθηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Όμως ο Σύλλογος Αποδήμων Σκαμνιωτών είναι μία γέφυρα με το χωριό, είναι μία γέφυρα με τη γενέτειρα των παππούδων, είναι μία γέφυρα με την ιστορία, ένας δεσμός με τις παραδόσεις, με τις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμά μας. Και μέσα από το τραγούδι και τους χορούς ενισχύεται η αίσθηση του ανήκειν στην ίδια κοινότητα. Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας, τις μέρες της παγκοσμιοποίησης που ζούμε. Καλή Σαρακοστή, να είμαστε καλά και να ανταμώνουμε! Συγχαρητήρια στον σύλλογο και σε όλους εσάς. Και πάλι Καλή Χρονιά!».


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.