Νταής: «Η επόμενη Κυβέρνηση, θα υλοποιήσει Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης»

Διάλογο με τον Θ. Σκυλακάκη  είχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Παναγιώτης Νταής στην εκδήλωση “Ευκαιρίες και Προοπτικές του Ελλάδα 2.0”, που διοργάνωσε το “Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας”  σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη διάρκεια της συζήτησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ο κ. Νταής επισήμανε, ότι η Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα υλοποιήσει ΄΄ Σχέδιο Αναθεώρησης ΄΄ του προγράμματος  Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος μετέφερε την αγωνία και την απελπισία των αγροτών & κτηνοτρόφων, που ο ίδιος εισπράττει   σε όλες τις ημερίδες που γίνονται σε συνεργασία με τους περιφερειακούς Δήμους, στα πλαίσια της 13ης έκθεσης Agrothessaly.

Τόνισε πως η διασύνδεση και η δικτύωση μεταξύ παραγωγών, πανεπιστημίων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί τη διέξοδο για τον  σχεδιασμό του πρωτογενή και αγροτοδιατροφικού τομέα, που είναι ο βασικός πυλώνας της Τοπικής Οικονομίας. Πράγμα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε στο σχεδιασμό του προγράμματος, αλλά αντίθετα σχεδιάστηκε από λίγους στο Μαξίμου για να εξυπηρετήσει τους λίγους.

Υποστήριξε επίσης ότι χρειάζονται στοχευμένες πολιτικές τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο για να κρατηθεί όρθια η Γεωργία και  η Κτηνοτροφία, για  να αντιμετωπίσουν  την πολυεπίπεδη κρίση που προκαλεί ο συνδυασμός της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές  και συνολικά στο κόστος παραγωγής.

Μεταξύ άλλων τόνισε, σχετικά με το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με το οποίο  οι Αγρότες μπορούν να δανείζονται για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, το πώς άραγε μπορεί να γίνει αυτό , όταν η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει στην Τράπεζα.

Άλλωστε και στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου,  Κωνσταντίνος Κόλλιας ανέφερε, ότι μόνο η μια στις δέκα (10) επιχειρήσεις έχει ΄΄τραπεζικό προφίλ΄΄ , δηλαδή όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν καμία συναλλαγή με Τράπεζα.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.