Τίμησαν την Τσικνοπέμπτη οι Ελασσονίτες
Το «τσίκνισαν» δεόντως οι Ελασσονίτες και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και φέτος, με σύμμαχο τον αρκετά καλό καιρό.
Τα σουβλάκια, τα λουκάνικα, τα κρεατικά, είχαν την τιμητική τους. Και όλα αυτά με τη συνοδεία ντόπιου κρασιού και τσίπουρου και βέβαια μουσικής. Η «τσίκνα» και η μυρωδιά του ψησίματος των κρεάτων απλώθηκαν για τα καλά στο ουρανό της περιοχής.
Πάντως, αξίζει να θυμίσουμε, πως η παράδοση της Εκκλησίας λέει πως στην Τσικνοπέμπτη έχει καθιερωθεί να κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, είτε κρέας είναι αυτό, είτε κρασί. Για να μας θυμίζει το Πάσχα και τη χαρά της Ανάστασης που πλησιάζει! Είναι μια ημέρα προετοιμασίας για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής πριν το Πάσχα, προετοιμασία που έγκειται στην προσπάθεια στο να βιώσει ο καθένας τις επερχόμενες ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.