Ανακοίνωση-κάλεσμα των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας.

Σε  ανακοίνωση-κάλεσμα των αγροκτηνοτροφικών συλλόγων Ελασσόνας αναφέρονται τα εξής:

"Συνάδελφοι συναδέλφισες, ακόμη ένα έγκλημα από την διαχρονική απαξίωση των σιδηροδρόμων. Όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία τουλάχιστον 30χρόνια στο όνομα της εξυγίανσης μπουκώνουν με εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους για την καλύτερη δήθεν λειτουργία και ασφάλεια των τρένων και όχι μόνο.

Αποτέλεσμα, το κυνήγι του κέρδους οδηγεί στην ολοένα και υποβάθμιση των συγκοινωνιών και της ασφαλής μετάβασης. Τακτικά ατυχήματα, καταγγελίες από συνδικαλιστές για υποστελέχωση και εγκατάλειψη.

Το έγκλημα στα Τέμπη αποτελεί μία νομοτελειακή εξέλιξη όλων των παραπάνω.

Όταν αυτοί μετρούν κέρδη οι λαϊκές οικογένειες μετρούν νεκρούς.

Κάθε Μέσο Μαζικής μεταφοράς είναι εν δυνάμει και δικό μας μέσο ή των παιδιών μας. Κάθε δρόμος μετακίνησης όπως πχ το "σφαγείο" της Μελούνας αποτελεί και δικό μας κίνδυνο.

Συνεπώς κάθε μορφή κινητοποιήσεων που αναδεικνύει την ανάγκη απόδοσης ευθυνών και διεκδίκησης ασφαλών και φθηνών μεταφορών στα ΜΜΜ αποτελεί και διεκδίκηση των αγροκτηνοτρόφων.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελασσόνας την Τετάρτη 08/02. στις 12.00 το μεσημέρι.

Η λαϊκή αλληλεγγύη στις οικογένειες και τα θύματα είναι επιβεβλημένη.

Μόνο έτσι δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα".

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.