Ανεπιθύμητοι οι πολιτικοί ενόψει εκλογών στη Βερδικούσια - Συγκέντρωσαν υπογραφές

 Καζάνι που βράζει η κοινωνία τις τελευταίες ημέρες. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πάρα πολλούς πολίτες. Πένθος, πορείες, διαμαρτυρίες, απεργίες συνθέτουν την καθημερινότητά μας πια. Φαίνεται ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Πέρα από τη θλίψη, υπάρχει και συσσωρευμένος θυμός και οργή στον κόσμο. Η οργή ώθησε και αρκετούς κατοίκους στη Βερδικούσια να δηλώσουν δημόσια ότι γυρίζουν την πλάτη σε πολιτικούς και πολιτευτές. Συνολικά 33 κάτοικοι του ορεινού χωριού του νομού Λάρισας, υπέγραψαν για να δημοσιευτεί η απόφασή τους να μη δεχτούν κανέναν βουλευτή ή πολιτικό στο χωριό τους ενόψει εκλογών.

Στο κείμενο που συνέταξαν πέρα από τα συλλυπητήρια που εκφράζουν στις οικογένειες που θρηνούν την απώλεια των δικών τους ανθρώπων αναφέρουν ότι «το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών θα είχε αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι έκαναν ως όφειλαν τα έργα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Απέδειξαν περίτρανα την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την αναξιοπιστία όσων επί δεκαετίες κυβέρνησαν και διοίκησαν την Ελλά δα μας. Για τον λόγο αυτόν και ενόψει εθνικών εκλογών δεν επιθυμούμε επίσκεψη κανενός βουλευτή, κανενός πολιτευτή. Φτάνει πια. Για εμάς είναι ανεπιθύμητοι».

Δύο από τους κατοίκους της Βερδικούσιας που συνυπογράφουν τη δημόσια ανοιχτή επιστολή, οι Κ. Τσέτσιλας και Γ. Τζάρτζας, εξηγούν στην «Ε» πώς φτάσανε στη συγκεκριμένη απόφαση. «Το ατύχημα μας συντάραξε, μας ξύπνησε. Φτάνει πια. Να μην πατήσει κανείς τους στο χωριό μας. Τρώνε λεφτά και δεν κάνουνε τίποτα. Τελειώσαμε με τα «θα» τους. Είναι ανεύθυνοι και πρέπει να καταλάβουν ότι ο λαός ξύπνησε» υποστηρίζουν. Όπως λένε, την απόφαση την πήραν από κοινού, στις συναντήσεις που

έχουν τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία και όπως ισχυρίζονται υπάρχουν πολλοί ακόμη που θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους στο συγκεκριμένο κείμενο. «Η στάση μας αφορά αποκλειστικά την εγκληματική ανευθυνότητα που έδειξαν και στοίχισε τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας. Ελπίζουμε η κίνησή μας αυτή να βρει μιμητές και να την ακολουθήσουν και άλλοι σε όλη τη χώρα» σημειώνουν. 

Αναλυτικά η επιστολή: Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των πρόωρα αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Θα είχε αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι έκαναν ως όφειλαν τα έργα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Απέδειξαν περίτρανα την ανευθυνότητα, την ανικανότητα και την αναξιοπιστία όσων που επί δεκαετίες κυβέρνησαν και διοίκησαν την ΕΛΛΑΔΑ μας.

Για τον λόγο αυτό και ενόψει των εθνικών εκλογών δεν επιθυμούμε επίσκεψη ΚΑΝΕΝΟΣ υποψήφιου βουλευτή.

ΚΑΝΕΝΟΣ πολιτευτή στη Βερδικούσια.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.

Της Νατάσας Πολυγένη

Πηγή: Εφ. Ελευθερία  

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.