Ν. Γάτσας: «Ενοχλείται ο κ. Ευαγγέλου που προχωρούν οι ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Ελασσόνας»

Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Ν. Ευαγγέλου για τη δήθεν σπατάλη χρημάτων σε ασφαλτοστρώσεις στην Κρανέα Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, στην οποία αναφέρει:

«Μόνο ο κ. Ευαγγέλου θα μπορούσε να θεωρεί σπατάλη την ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων, όταν η εσωτερική οδοποιία αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη και τα χωριά μας. Βέβαια, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ενόχληση του κ. Ευαγγέλου για την ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις κοινότητες του δήμου, την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης στην Τσαριτσάνη, τις σημειακές ασφαλτοστρώσεις στο Λιβάδι και την Κρανέα Ελασσόνας. Τον ενοχλεί που ξεκινά σε λίγες μέρες η ασφαλτόστρωση σε δρόμους της Ελασσόνας που εν έτει 2023 ήταν ακόμη με λάσπες εντός σχεδίου πόλεως. Αλήθεια, τι έκανε εκείνος 5 ολόκληρα χρόνια, για να κλείσει αυτή την ανοιχτή πληγή;

Όσο και αν ενοχλεί όμως τον κ. Ευαγγέλου, εμείς θα συνεχίσουμε τόσο τα έργα για τη βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας όσο και τα έργα για τη βελτίωση της επαρχιακής οδοποιίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Και έχουμε ακόμη πολλά για τη συνέχεια.

Όσο για την ασφαλτόστρωση στην Κρανιά, ο κ. Ευαγγέλου συγχέει το έργο της βελτίωσης εσωτερικής οδοποιίας του 2023 με το σταματημένο έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης εξαιτίας της εγκατάλειψής του από τον εργολάβο. Ξεχνάει μάλλον ο πρώην δήμαρχος ότι ο διαγωνισμός για το δίκτυο αποχέτευσης στην Κρανιά έγινε επί θητείας του και ο εργολάβος έδωσε έκπτωση 63%. Δεν θα απολογηθούμε επομένως εμείς για την αδυναμία του εργολάβου να εκτελέσει το έργο με μία τόσο μεγάλη έκπτωση, ενώ θα έπρεπε να απολογηθεί ο ίδιος και η προηγούμενη διοίκηση, που επέτρεψαν να κατακυρωθεί το έργο στον εργολάβο αυτόν με ποσοστό έκπτωσης 63%. 

Με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα προχωρήσαμε στην κήρυξη του εργολάβου ως έκπτωτου, καθώς είχε εγκαταλείψει το έργο στην τύχη του και τους δρόμους της Κρανιάς «βομβαρδισμένους». Προχωρήσαμε ήδη από το 2021 με δικά μας μέσα στην αποκατάσταση των τομών που άφησε ανοιχτές ο εργολάβος και παράλληλα προχωρήσαμε το έργο του βιολογικού, ώστε να μη χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και να εκκρεμεί μόνο η ολοκλήρωση του υπολοίπου του δικτύου.

Το να συνδέει όμως την αποκατάσταση των σκαμμάτων του 2021 με την ασφαλτόστρωση των δρόμων του 2023, μόνο ο κ. Ευαγγέλου μπορεί να το πετύχει, έχοντας ιδιαίτερη έφεση στα λογικά χάσματα και τα χρονικά άλματα. Οι πολίτες όμως που μας παρακολουθούν ούτε χάσματα έχουν, ούτε άλματα κάνουν».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.