Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ελασσώνος

Το Φροντιστήριο ΑΝΟΔΙΚΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων τους διοργανώνουν σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (www.labora.gr).

Ομιλητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORA.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει στοχευμένη ενημέρωση για τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας, όπως έχει διαμορφωθεί την εποχή μετά την πανδημία και τα δεδομένα που υπάρχουν για το Νέο Λύκειο, τις ευκαιρίες για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, περιλαμβάνει στοιχεία της επιστημονικής μεθόδου αποδοτικής μελέτης της επιστημονικής ομάδας του Κωνσταντίνου Κότιου με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές αλλά και τους γονείς να εστιάσουν καλύτερα και να είναι αποτελεσματικοί στη μελέτη τους και όχι μόνο.

Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:
• Ποιες οι αλλαγές στην ζωή μας και στην εργασία μας μετά από την πανδημία.
• Πώς ανταποκρινόμαστε μέσα από την εργασία μας στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής (π.χ. κλιματική αλλαγή, υγεία, πρόνοια κτλ.) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με θετικό αντίκτυπο (με παραδείγματα από Ελλάδα).
• Εξειδικεύσεις και Επαγγέλματα της νέας εποχής (συνδυασμένα με σχολές του Μηχανογραφικού).
• Πώς μελετώ ταχύτερα και αποδοτικότερα, απλά αλλάζοντας τρόπο μελέτης (με παραδείγματα);
• Πώς μπορώ να απομνημονεύσω ευκολότερα;
• Κινητό-Social Media και μελέτη.
• Γονείς vs μαθητέςή Γονείς & μαθητές; Υπάρχει τρόπος ο ένας να βοηθήσει τον άλλον;

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι μαθητές και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον Κωνσταντίνο Κότιο και να επιλύσουν προσωπικά τις απορίες τους αλλά και να ωφεληθούν από τις εκπλήξεις που έχουν ετοιμαστεί με έξυπνο υλικό, βοηθητικό του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/03/2023, στις 11:00 στην αίθουσα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο
Φροντιστήριο ΑΝΟΔΙΚΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ τηλ. 2493025362

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.