Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

 Στα 780 ευρώ μεικτά και περίπου 650 ευρώ καθαρά ορίζεται ο νέος κατώτατος μισθός, αυξημένος κατά 9,5% όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αύξηση βρίσκεται στο ανώτατο περιθώριο των δυνατοτήτων της χώρας και υπενθύμισε πως ο μισθός το 2019 ανερχόταν στα 650 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζόμενους.
 
Η απόφαση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε τα σενάρια για μια «γενναία αύξηση», για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Απριλίου.

Υπογράμμισε δε, πως έχει έρθει η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με μια «γενναία αύξηση μισθού», λαμβάνοντας το μέρισμα της ανάπτυξης, που καρπώνονται δίκαια όλοι.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα και στις υπηρεσίες είναι αυτοί που θα δουν τη σημαντικότερη διαφορά στους μισθούς τους, καθώς, σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ, είναι οι κλάδοι με το μεγαλύτερο ποσοστό αμειβόμενων στον κατώτατο μισθό, ενώ ο νέος κατώτατος μισθός θα συμπαρασύρει μαζί του και μια σειρά επιδομάτων.

Υπενθυμίζεται πως το 2011, πριν την είσοδο των μνημονίων στην Ελλάδα, ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανερχόταν στα 751,36 ευρώ.

Σημειώνεται πως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου, για τις αποφάσεις.

Πηγή: cnn.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.