Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τρισάγιο για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

 Συμπληρώθηκαν εννέα (9) ημέρες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πολλοί συνάνθρωποί μας.

Με ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συμμετέχουσα στο πένθος που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, τέλεσε στο σημείο του δυστυχήματος τρισάγιο, για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων αδελφών μας.

Το τρισάγιο τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και Ελασσώνος κ.Χαρίτωνος.

Ο κ. Ιερώνυμοs έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία τns Περιφέρειας Θεσσαλίας να ανεγερθεί ένα εκκλησάκι, ώστε το φονικό δυστύχημα να μην ξεχαστεί ποτέ και να είναι διαρκήs η προσευχή γιο τιs ψυχέs όσων οπό το σημείο του δυστυχήματοs έφυγαν για τον ουρανό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο nεριφερειάρχηs Θεσσαλίαs κ. Κώσταs Αγοραστόs, η βουλευτήs του ΠΑΣΟΚ κ. Λίτσα Λιακούλn,ο δήμαρχοs Λαρισαίων κ. Αnόστολοs Κολογιάννηs, ο δήμαρχοs Τεμπών κ. Γιώργοs Μανώλns, η γ.γ. τns ΠΕΔ Θεσσαλίαs κ.Ρένα Καρολαριώτου, οι διοικnτέs των δύο Νοσοκομείων τηs Λάρισαs, , ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίαs και ο γενικόs συντονιστήs επιχειρήσεων Πυροσβεστικήs Στερεάs Ελλάδοs και Θεσσαλίοs.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν οι συγγενείς θυμάτων άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου έπεσαν νεκροί πριν λίγες ημέρεs οι άνθρωποί τουs, με τουs nαρευρισκόμενουs να προσπαθούν με λίγο λόγια και μια αγκαλιά να τουs παρηγορήσουν.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.