Διαμαρτυρία γονέων στον Δήμαρχο για την κατάσταση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

Σε διαμαρτυρία και αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα προχώρησαν οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αποκολλήθηκαν κομμάτια γυψοσανίδας σε διάδρομο και σε σχολική τάξη, ευτυχώς, όταν το σχολείο δεν λειτουργούσε, ενώ κάποιες τάξεις δεν έχουν και ρεύμα, ίσως από βραχυκύκλωμα λόγω εισροής υδάτων, με την υγρασία να είναι εμφανής. 

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από την διεύθυνση του Σχολείου και αντιμετωπίστηκε με την απομάκρυνση των μαθητών από την αίθουσα.

Στην συνέχεια και αφού ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι συνεργείο μετέβη στο Σχολείο για την αποκατάσταση της ζημιάς προκειμένου τα παιδιά να συνεχίσουν το μάθημα τους.

Η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει:

«Χθες Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 κλήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας για έλεγχο της ασφάλειας της οροφής όλου του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, μετά από πτώση κομματιών της γυψοσανίδας στο χολ του 1ου ορόφου που έγινε σε ώρα μη λειτουργίας του σχολείου.

Κατόπιν αυτοψίας και ελέγχου της οροφής και αφού απομακρύνθηκαν από την οροφή του 1ου ορόφου τα τμήματα της γυψοσανίδας που παρουσίασαν προβλήματα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας αποφάνθηκε με το υπ αριθμ. 4618/9-3-2023 έγγραφο ότι η σχολική μονάδα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά».

Παράπονα στο Δήμαρχο.

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τη σχολική μονάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο οποίος έγινε δέκτης παραπόνων από τους γονείς, ο οποίοι του μετέφεραν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν τα παιδιά τους να εισέλθουν στο σχολείο και ότι πρέπει να βρεθεί κάποια λύση για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Επίσης ανέφεραν πως αν μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών τους, το πρωί της Δευτέρας δεν θα επιτρέψουν και πάλι την είσοδο των παιδιών τους στο σχολικό συγκρότημα. 

Ο δήμαρχος από την πλευρά του ανέφερε στους γονείς: «Δεν θέλει σε καμία περίπτωση τα παιδιά να βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουμε εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση της τεχνικής υπηρεσίας ότι δεν υπάρχει κανένα απόλυτος πρόβλημα.

Η πτώση της γυψοσανίδας προήλθε από την υγρασία η οποία προέρχεται από τη σκεπή η οποία κατέρρευσε πριν από ενάμιση χρόνο.

Η μεμβράνη που τοποθετήθηκε δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να συγκρατήσει όλα τα νερά από τις βροχές.

Σε περίπτωση που μας που οι μηχανικοί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σχολείο, θα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις.

Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο σημείο που ενώνονται τα δύο κτήρια.

Για λόγους ψυχολογικούς δεν θα επιτρέψουμε την πρόσβαση στην αίθουσα που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Οι υπόλοιπες αίθουσες δεν έχουν κανένα πρόβλημα».


Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.