Δυναμική η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Ελασσόνας για το δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.)

Με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας, η απεργιακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης και να μην υπάρξει συγκάλυψη των ευθυνών για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελασσόνας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας ,το Σωματείο Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Εθελοντών, εκπρόσωποι αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων, καθώς και σύλλογοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηυθύναν: η κ.Γεωργία Παπακωνσταντίνου από τον Σύλλογο Ελασσονιτών Εθελοντών, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελασσόνας κ. Γιώργος Μπαμπάλης και ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας κ.Παναγιώτης Νούσιας.

Αρκετοί ήταν πάντως αυτοί που εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, για την προσπάθεια «καπελώματος» της ακομμάτιστης (όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν) απεργιακής συγκέντρωσης για την τραγωδία των Τεμπών.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, με πρωτοβουλία του Σωματείου Οικοδομών  Ελασσόνας, πραγματοποιήθηκε πορεία, μέχρι τα νέα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας (Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.), εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και την υπόσχεση όλων ότι τίποτα δεν θα μείνει ξανά όπως πριν. 

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου της πόλης έκλεισαν τα καταστήματά τους για δύο ώρες και οι Φαρμακοποιοί κατέβασαν ρολά.

Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.