«Φωνές» και στην Ελασσόνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Την έντονη ανησυχία τους για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού εξέφρασαν χθες οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας(Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.), που συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους(…σύμφωνα με τις αποφάσεις της διοίκησης της ΠΟΕ ΔΕΥΑ), με 4ωρη στάση εργασίας(από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου) που επαναλήφθηκε χθες(..είχε προηγηθεί ανάλογη κινητοποίηση και την περασμένη Πέμπτη).

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο νομοσχέδιο. Πρέπει να αποσυρθεί. Το νερό είναι αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα και δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει…», υπενθύμισαν χθες το μεσημέρι στην «Ε», έντονα θορυβημένοι, στο χώρο της διαμαρτυρίας τους, έξω από τα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης. «Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση τω νερών είναι ένα σοβαρό θέμα, που μας αφορά όλους», ολοκλήρωσαν με νόημα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι χθες η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. της ΠΟΕ – ΔΕΥΑ μετά την αλλαγή ημερομηνίας ψήφισης από την ολομέλεια της βουλής του νομοσχεδίου με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής…» ανέστειλε τη σημερινή τετράωρη στάση εργασίας και τη μετέθεσε για την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου στην βουλή.

Του Γιάννη Μουκίδη Πηγή: Εφ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.