Νίκος Μπαρλαγιάννης: «Προσέχουμε τι κοιτάμε για να συλλέγουμε οτιδήποτε είναι χρήσιμο»

Στο σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο Ελασσονίτης Νίκος Μπαρλαγιάννης, εθελοντής Σαμαρείτnς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από το Περιφερειακό Τμήμα Ελασσόνας.

Μαζί με τουs συναδέλφους του ενισχύουν τιs προσπάθειες τηs Πυροσβεστικής και τηs ΕΜΑΚ, μαζεύοντας τα συντρίμμια που πέφτουν από τον γερανό κυρίως από το βαγόνι 2. «Προσέχουμε τι κοιτάμε για να συλλέγουμε οτιδήποτε είναι χρήσιμο» λέει και εξηγεί πωs:«Είναι αρκετά δύσκολο το έργο όλων. Μαs έχουν μείνει πολύ έντονα κάποιες στιγμές, όμως όταν είσαι εδώ προσπαθείς να είσαι συγκεντρωμένος και να ενισχύεις τιs προσπάθειες των ανθρώπων».

Θυμάται τιs πρώτες στιγμές στο σημείο. «Από την πρώτη στιγμή ήμουν εκεί και θυμάμαι πως η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. 

Υπήρχε φωτιά σε δύο βαγόνια και ακούγαμε δεξιά και αριστερά ουρλιαχτά. Υπήρχε ένα χάος. Προσπαθούσαμε να δώσουμε συντονισμένα τη βοήθεια για να μπούνε οι άνθρωποι στα ασθενοφόρα και να μεταφερθούν στα νοσοκομεία» και καταλήγει λέγοντας πωs «με πονάει ακόμη η καρδιά μου όταν θυμάμαι πώs έψαχναν να βρούνε τουs ανθρώπουs τουs δικούs τουs μέσα στα βαγόνια.

Εμείς εκείνη τη στιγμή κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Το κίνητρό μαs εκείνες τιs στιγμές είναι να βρούμε κάποιον ζωντανό και να τον βοηθήσουμε».

Του Κώστα Γκιάστα

Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.